onsdag 31 augusti 2011

Eldfödd av Stephen King

Titel: Eldfödd
Författare: Stephen King
Originaltitel: Firestarter
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 479
Språk: Svenska

(utläst 5 augusti 2011)

Beskrivning från Adlibris:

År 1969 utför en hemlig organisation inom USA:s underrättelsetjänst ett experiment med sinnesutvidgande droger på ett antal universitetsstudenter. Andy och Vicky är några av de som kommer därifrån levande, men något har hänt med deras hjärnor: de har begåvats med små parapsykologiska krafter.

Vicky och Andy blir kära, gifter sig och får ett barn, Charlie. Men Charlie är inget vanligt barn. Vid ett års ålder sätter Charlie eld på sin nallebjörn och hennes pyrokinetiska förmåga växer sig snabbt allt starkare. Men hur ber man en ettåring kontrollera sina märkliga krafter? Och hur får man en trotsande treåring att sluta sätta eld på saker när hon inte får som hon vill?

Familjen försöker att hålla Charlies förmågor hemliga, men snart är de tvungna att fly undan en regering som vill studera hennes paranormala gåvor och använda dem för sina egna syften.



Kommentarer:

Kan börja med att säga att jag tycker beskrivningen av boken är lite missvisande, men är för lat för att skriva en egen. Vill iallafall tillägga att boken till större delen utspelar sig när Charlie och hennes pappa är under flykt, man får inte veta mycket om uppväxtåren (som jag gärna hade velat läsa mer om).

Detta var inte min favorit av Stephen King men jag har så länge jag kan minnas varit fascinerad av Pyrokinesi - (förmågan att skapa och kontrollera eld) så denna bok har legat på min att läsa lista i flera flera år så det känns kul att jag äntligen har läst den =). Men så som många andra böcker jag länge velat läsa hade jag en tydlig bild hur jag tänkte att boken skulle vara. I detta fall trodde jag att det skulle vara mer om Charlies uppväxt, hur hon lärde sig kraften och hur hon upptäckte den. Att nästan bara läsa om deras flykt tyckte jag inte var lika fängslande.


LITEN SPOILER! - Men måste ändå nämna att när de väl senare blir tillfångatagna blir det lite extra intressant för då kommer en fascinerande karaktär John Rainbird in. Han är en sjuk fan som är verkligen är spännande att läsa om. Rainbird tar nämligen åt sig rollen att komma närmare Charlie under en falsk identitet och få henne att våga använda sina krafter igen. Han går med på att låtsas bli hennes vän och vinna hennes förtroende i utbyte (till forskarna som vill studera hennes krafter) mot att sedan få döda henne. Trevlig snubbe? Nja inte direkt. - slut på spoilern


Eldfödd är en av Kings tidigare verk och känns lite som en variant av Carrie, (den utsatta flicka med krafter) men tillräckligt annorlunda att inte alls kännas som en upprepning eller repetition. Får bara lite vibbar av Carrie, men det kanske bara är jag?

Denna bok är även så som många andra av Kings böcker filmatiserad. En film som jag inte sett än men velat se sen jag var liten, vet inte varför det inte blivit av men ska bli extra spännande nu när jag läst boken =) Drew Barrymore spelar huvudrollen.



Har nämnt det förr och nämner det igen, älskar dessa utgåvor, fina storpocket som samlargalningen i mig älskar ^^. Just detta omslag är också min favorit av dem jag äger.

Borde dock testa King på originalspråket med hans egna ord, men då min engelskspråkiga förmåga ofta ligger mer runt YA böcker så är jag lite rädd, man har ju hört/märkt att han är en ordbajsare, innebär det bara mängden ord? eller också varianten av ord?, väljer han de svåra framför de lätta eller hur är han språkmässigt på engelska? Någon som kan upplysa mig?

Men för er som vill läsa på originalspråket har vi här några Engelska utgåvor:



Där jag tycker första är jätteful (skulle inte plockat upp den i en butik). Den andra är lite tråkig (men blir snygg med resten av dessa utgåvor, enkla och stilfulla) och den sista tycker jag ändå är rätt stämningsfull (men var överlägset dyrast).



Andra bloggar som har skrivit om denna boken är tex: Saras Perspektiv.



Betyget blir gillar, ett mindre stark gillar för jag var inte jättesåld, men den gick snabbt att läsa och jag ville veta hur den fortsatte/slutade och kunde därför inte lägga ifrån mig den. För spännande och intressant är den trotts att den inte var som jag hade tänkt mig.


Detta var ett recensionsexemplar från Bra Böcker! Tackar!

tisdag 30 augusti 2011

"Tre på Tre" utmaning och jakten på en ny favoritserie.

Tänkte vara med i Pocketlovers utmaning "Tre på Tre". Utmaningen går ut på att läsa ut tre stycken böcker på tre månader med start den första September till den sista November. Jag valde temat "tre första delar av tre olika serier".

Dessa böcker valde jag:



Känns verkligen inte omöjligt, tre böcker på tre hela månader borde jag verkligen kunna avsluta.
Sen är det utmärkt då jag ändå tänkt leta efter en ny favoritserie =). Så vad passar bättre än att testa en massa olika. Har ju precis börjat läsa Vampire Academy serien och har bara några få sidor kvar på andra boken, så den är lovande, men vill hitta mer!

Under sidan/fliken "Bokserier" kan ni läsa om vilka andra serier jag följer.

söndag 28 augusti 2011

Läslusten är tillbaka och beställningen från book depository är här!

Äntligen äntligen är läslusten tillbaka, för som jag skrev i "seg augusti"inlägget så har Augusti inte alls varit min bästa läsmånad. Men då jag igår tömde min brevlåda hittade jag en massa trevliga paket från the Book Depository från min senaste beställning. Sju nya böcker att sätta tänderna i och passande nog har jag en fri dag från Datatekniks nollning idag (där jag är med och leker och busar som fadder. Vi har btw en snäll nollning =) ingen förnedring här inte, utan fester och lekar!).

Kan nu också verkligen tipsa om den sidan, mycket bra priser på engelska böcker och fri frakt över typ hela världen! Plus att det tog ca en vecka att få de hemskickade, direkt i brevlådan! Supersmidigt, kanske inte så miljövänligt då alla kom i separata paket (förutom VA boxen som var för stor), så ska kolla upp det till nästa beställning, men hemskt smidigt för dem som är lata ( mig inräknat). Jättenöjd! Snabbare än adlibris!

Började läsa lite i Vampire Academy igår när jag öppnade paketen och blev fast direkt men hade tyvärr inte tid att fortsätta läsa då nollningsaktiviteter tog över resten av dagen. Idag däremot är jag helt ledig =) så nu har jag läst halva och kan glatt säga att jag gillar den =).


Så underbart med en massa fina böcker framför mig nu när lässuget är tillbaka igen!

lördag 27 augusti 2011

Astrid Lindgren på pocket

Såg idag att det finns två nytryckta Astrid Lindgren pockets ute: Mio min mio och Bröderna lejonhjärta som förlaget Raben & Sjögren ger ut. Supermysigt. Vet inte om jag själv har läst någon Astrid Lindgren utan har bara som barn fått dem upplästa. Så detta är mitt senaste habegär. Ser fram emot att läsa dem som "vuxen".




Va tycker ni om de nya framsidorna förresten? (tecknade av Peter Bergting) Jag både gillar och ogillar dem. Jätte vackra och ser fantasy ut på ett mysigt sätt men älskar så de gamla originalomslagen:



Är dom som jag vill ha till mina framtida barn. Men pocketböckerna köper jag gärna till mig själv :P

tisdag 23 augusti 2011

Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn , David Levithan

Titel: Nick & Norahs oändliga låtlista
Författare: Rachel Cohn , David Levithan
Originaltitel: Nick & Norah's Infinite Playlist
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 198
Språk: Svenska

(utläst 1 augusti 2011)

Beskrivning från Bokus:

Nick:
Jag vet precis vad som kommer att hända och jag vet att jag måste göra någonting - vad som helst - för att förhindra det. Så jag, den halvtrista basisten i det halvdåliga queercorebandet, vänder mig till tjejen i flanell som jag inte ens känner och säger:
"Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?"

Norah:
Hon kommer rakt emot mig. Nej nej NEEEEEEEEEEEJ. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning!
Jag besvarar icke-bögens fråga genom att lägga handen om hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

En natt i New York. Nicks och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig. David Levithan och Rachel Cohn skriver vartannat kapitel och låter Nick och Norah växelvis delge sina, ibland vitt skilda, tolkningar av nattens händelser.


Provläs på svenska på Bokus hemsida här!

Kommentarer:

Detta var en bok jag spanat in för att jag dels hört gott om den ena författaren (David Levithan) och dels för att jag sett den lilla söta och tunna pocketvarianten överallt den senaste tiden (i bokaffärer i mataffärer etc). Kände att en liten mysig feel-good bok som skulle läsas ut snabbt skulle sitta fint och då jag även sett filmatiseringen av boken ---> med min och min lillasysters lilla älskling Michael Cera i huvudrollen som jag tyckte om, så blev det ett "att läsa"-måste.

Ville skiva ett långt och fint inlägg som denna söta bok förtjänar med då jag hat tidsbrist för tillfället och nu var nästan en månad sedan jag läste den börjar minnet svika mig.

Men kan säga att det är en superfin bok som man läser med ett leende på läpparna och får därför högt betyg av mig! Hade säkert blivit en favorit om jag inte redan hade sett filmen och visste mycket av det som hände.

LÄS LÄS LÄS! Finns inte många böcker som är så här fina <3

(kommer snart skriva om en annan bok av David Levithan som nog var ännu finare och hoppas jag har mer tid att skriva ett längre inlägg då)




Detta var ett Recensions exemplar från Pocketförlaget! Tack för en finfin bok! ^^



Andra omslag/ varianter:

På Engelska:



På Svenska:




Tips om Tävlingar!


Just nu har både Maria @ "I bokens värld är allt möjligt" och Jonny @ Swedish Zombie tävling om boken "De vassa tändernas skog"! Så stick dit och var med och tävla om ni är sugen på den =)

lördag 20 augusti 2011

seg augusti och om olästa böcker i bokhyllan

Går inte alls bra för mig med läsandet i Augsuti, bara TVÅ lästa böcker efter mer än halva tiden... ett skämt om man jämför med tidigare månader. Men då pojkvännen skulle sticka till Kina den 15 aug så kändes det mer prio att vara med honom. Problemet är bara att nu när han åkt har jag inte lika mycket läsfokus när jag läser, tänker bara på honom istället >.< .

Så varför inte stressa upp mig ännu mer genom att fota alla mina olästa böcker jag har i bokhyllan :P

( klicka på bilden för större bild)

Hög ett är böcker jag inte börjat på alls. Hög två böcker jag börjat på men inte läst ut (allt från bara ett kapitel till en tredjedel) + mina böcker jag läser just nu. Hög tre är böcker jag läst halva men sen gett upp och kommer troligen inte läsa klart.


Håller även på att göra en ny sida med en lista (för jag älskar listor :P) på alla de olästa böckerna: "Olästa böcker i bokhyllan"


Ser som sagt inte så bra ut och har en beställning på 7 böcker till påväg. Måste få tillbaka läslust och fokus. Läser iallafall en himla mysig bok nu, "Ibland bara måste man" som jag älskar men inte ens den får mig att hålla fokus just nu och då känns det kört :( Hoppas verkligen att det blir bättre.
Kommer inte ens ha någon lästid nu när skolan och nollningen börjar nästa vecka så mitt lässnitt kommer sjunka som en sten denna och nästa månad. Får ta igen det i Oktober eller nått...

fredag 19 augusti 2011

The Awakening av L. J. Smith (bok 1)

Titel: The Awakening
Författare: L. J. Smith
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 199
Språk: Engelska
Serie: Vampire Diaries, bok 1.

(utläst 30 juli 2011)

Beskrivning från Bokus:

The Awakening: Elena Gilbert is used to getting what she wants and she wants mysterious new boy, Stefan. But Stefan is hiding a deadly secret - a secret that will change Elena's life for ever ...


Kommentarer:

Hade hört att denna bokserie inte var något vidare men då jag var så gräsligt trött på att läsa "the Passage" och hittade denna för bara 20kr på myrorna slog jag till ändå. Började läsa första kapitlet redan i butiken och kände att detta var precis vad jag behövde, något lättläst och då boken består av två böcker, ca 200 sidor vardera så kändes det perfekt.

Men någon höjdare var det ju inte så som jag blivit varnad för. Historien känns rätt platt och är töntig trotts att jag i vanliga fall gillar sådana här töntiga teman (tjej blir kär i vampyr).

Boken uppfyllde sitt syfte att jag hade något nytt att läsa och slapp endast läsa tegelstenen the Passage men inte mycket mer. Kunde ha skippat, kommer kanske läsa andra boken om jag nån gång är i samma situation eftersom jag redan äger den ( boken jag köpte innehåller som sagt de två första böckerna i serien). Men hade jag inte haft det så hade jag inte läst vidare.

Har dock hört att tv-serien är bättre så kanske ger den en chans någon gång när jag saknar serier att följa :P




torsdag 18 augusti 2011

Graceling av Kristin Cashore

Titel: Graceling
Författare: Kristin Cashore
Förlag: Gollancz
Antal sidor: 370
Språk: Engelska
Serie: Första boken i "The Seven Kingdoms"- trilogin. Andra boken, Fire, är en fristående uppföljare som utspelar sig på samma plats.

(utläst 24 juli 2011)

Beskrivning från Adlibris:

In a world where people born with an exceptional skill, known as a Grace, are feared and exploited, Katsa carries the burden of a skill even she despises: the Grace of killing.

She lives under the command of her Uncle Randa, King of the Middluns, and is expected to carry out his dirty work, punnishing and torturing anyone who displeases him. Breaking arms and cutting off fingers are her stock-in-trade. Finding life under his rule increasingly unbearable Katsa forms an underground Council, whose purpose is to combat the destructive behavior of the seven kings - after all, the Middluns is only one of the seven kingdoms, and each of them is ruled its own king with his own personal agenda for power.

When the Council hears that the King of Liend's father has been kidnapped Katsa investigates . . . and stumbles across a mystery. Who would want to kidnap him, and why? And who was the extraordinary Graced fighter who challenged her fighting skills, for the first time, as she and the Council rushed the old man to saftey?

Something dark and deadly is rising in the north and creeping across the continent, and behind it all lurks the shadowy figure of a one eyed king . . .

Sometimes nothing but a Grace can save you



Kommentarer:

Har som jag nämnt i tidigare inlägg svårt för att minnas karaktärnamn om det finns för många namn i boken, så har nu en vana att ha ett A4 papper som bokmärke där jag skriver ner karaktärers namn och deras relation till andra karaktärer etc. Vilket var extra bra till den här boken, var lite struligt att hålla koll på alla olika riken och deras olika Kungar. Så det är ett tips för er som tänker läsa boken (vilket jag tycker att ni ska!).

Det här var en bok jag inte läste ut snabbt, läste den samtidigt som jag läste ut en massa andra böcker och tror att det tog några veckor innan den var utläst. Istället för att läsa och läsa så läste jag bara något kapitel i taget och sedan läste jag en annan bok emellan. Vilket inte beror på att det var en dålig bok, utan tvärt om, jag gillade att spara på den och se det som en tv-serie där ett kapitel var ett avsnitt =).

Har längtat efter en mysig fantasy som jag skulle fastna för och denna blev en frisk fläkt bland många mindre bra böcker som jag inte alls fastnade för. Jag gillar verkligen karaktärerna och det är nog det som är den starkaste delen av boken. Mysteriet i boken var spännande det med, men var framför allt för att få skratta/gråta med karaktärerna som jag fortsätta att läsa.

Gillar att Katsa är stark och cool, är lite vääl överdrivet skillad javisst men det är ju det som är meningen. Po är också en härlig karaktär och jag trivs att få följa dem =). Mer starka kvinnokaraktärer i böcker tack, ge mig boktips! (hittade en engelsk blogg som just inriktade sig på sådana böcker men har glömt vad den sidan hette... Någon som vet!?
Uppdatering: Hittade sidan: http://fierceheroines.blogspot.com/)


Var också skönt att läsa något som inte bara var en ungdomsroman, karaktärerna var äldre och problemen större, har verkligen saknat att läsa något som har min typ av tema men där karaktärena är äldre än 16 år.

Har hört mycket om att boken ska vara seg i början men det håller jag inte med om, var kanske lite krångligt med alla kungadömena, men skrev man ner dem gick det bra ändå. Jag kom in i den ganska snabbt, men läste den som sagt sparsamt.

Trotts att jag hade hört mycket gott om boken hade jag inte fått upp en allt för stort hype över den vilket jag tror är nyckeln till framgång i att hitta böcker som jag kommer gilla. Har jag inte så höga förväntningar så är det mycket större chans att det blir en topppoängare =). Så om någon månad ska jag ha som utmaning att bara läsa ohypade eller helst okända böcker! Låter väl som en bra idee?

Som en bra bok gör kändes den väldigt levande, ser allt tydligt framför mig och jag sugs in i berättelsen och det är ju så det ska vara, det är så jag vill ha det när jag läser. Att boken får fram riktiga känslor och att jag vill spara den och inte bara ha den utläst så jag kan börja på en ny bok som det tyvärr varit för många andra böcker.

Men en sak som jag inte alls förstår är varför de har ett citat på bokens framsida där det står att den kan släcka törsten till alla Twilight fans... Finns ju INGEN likhet med twilight.. Känns bara dumt att de skriver så, så töntigt?

Andra boken i serien "Fire" är som jag nämnt fristående men utspelar sig också i "The Seven Kingdoms". Sugen på att läsa den med, även om det är lite tråkigt att jag inte får fortsätta att följa Katsa. Den ska tydligen handla om något slags superduper vackert "monster"... Låter spännande. I slutet av första boken får man också ett kapitel från boken, men har inte läst det än, får göra det innan jag köper fortsättningen =).



Blev en lite luddig recension, har inte kommit in i bloggandet efter semester igen men det blir nog bättre sen igen :P! Men slutklämmen är iallafall om ni inte fattat det att LÄS DEN! för jag gillade den verkligen!


Andra varianter av boken: (en med "vuxet"-omslag och de två svenska översättningarna)


(tycker btw att den svenska titeln är för mycket spoiler, gillar verkligen den engelska bättre!)


onsdag 17 augusti 2011

Day 09 – A book you thought you wouldn't like but ended up loving

Så då har vi kommit till punkt 9 i "30 dagars utmaningen".

"En bok jag inte trodde att jag skulle gilla men sedan älskade. "
Läser inte direkt böcker som jag inte tror att jag kommer gilla (förutom skollitteratur :P)

Men första jag kommer att tänka på är "Sarah's nyckel" som jag kanske inte älskade men tyckte om iallafall, trots att jag innan jag läste den inte trodde att det var min typ av bok egentligen. Alltid kul att bli positivt överraskad. =)

En annan bok jag bara snodde ur mammas bibliotek när jag var på landet och hade tråkigt var "I museets dolda vrår" av Kate Atkinson . Som jag dock tror var nästan 10 år sedan jag läste, så minns inte så mycket mer än att jag gillade den mer än vad jag trodde jag skulle göra.

tisdag 16 augusti 2011

Charlie and the Great Glass Elevator av Roald Dahl

Titel: Charlie and the Great Glass Elevator
Författare: Roald Dahl
Förlag: Puffin Books
Antal sidor: 176
Språk: Engelska
Serie: Uppföljare till "Charlie and the Chocolate Factory"

(utläst 21 juli 2011)

Beskrivning från Goodreads:

Last seen flying through the sky in a giant elevator in Charlie and the Chocolate Factory, Charlie Bucket is back for another adventure. When the giant elevator picks up speed, Charlie, Willy Wonka, and the gang are sent hurtling through space and time. Visiting the world's first space hotel, battling the dreaded Vermicious Knids, and saving the world are only a few stops along this remarkable, intergalactic joyride.


Kommentarer:

Ska försöka komma ikapp med alla mina lästa böcker, har en hel del recensioner att skriva nu känns det som. Lite stressigt och den 22 augusti är det nollning en månad framåt då jag gissar att jag kommer ha fullt upp och knappt någon tid alls över till bloggen =(.
Så på vissa böcker så som denna blir det en fjantkort recension. Böcker som förtjänar mer ska jag dock lägga mer tid på =).

Så över till boken, detta är alltså en uppföljare till Kalle och Chokladfabriken eller Charlie and the Chocolate Factory som originaltiteln är (någon mer än mig som stör sig på att de bytte namn på huvudpersonen i översättningen?). I alla fall så är den första boken en av mina favoritbarnböcker och har lyssnat på den som ljudbok flertalet gånger (hur mysigt som helst, tips tips!).

Denna var dock en besvikelse… Den kändes flummig på det dåliga sätte och jag fick tvinga mig att läsa klart. Tror att detta kan vara Roalds sämsta ”verk”. läs den INTE ni blir bara besvikna. Se den fösta boken som den enda boken, bättre så.

Någon mer som tycker som mig?


Filmatiseringen av den första boken med Johnny Depp i rollen som Willy Wonka tycker jag förövrigt är underbar!



Betygssystem under uppbyggnad!

Håller på och testar ett nytt betygssystem med nya bilder och bara 4 olika betyg. Inte klart än och kommer kanske ta ett tag innan alla betyg är utbytta men ska försöka jobba snabbt :P



Här har ni den NYA betygskalan:
(Plus en förklaring till hur jag tänker kring dem)



Här har vi de som i gamla betygssystemet hade betyg från 8-10. Alltså från böcker jag gillar extra mycket till böcker jag verkligen älskar.

Kännetecken:
- Tomhetskänsla och ledsen när boken är utläst.
- Kollar inte sidnumren, bara läser och sugs in.
- Kan inte sluta läsa. MÅSTE läsa vidare!
- Leende på läpparna under läsningen.
- Kan inte sluta tänka på den efteråt.



Böcker som tidigare hade betyg 6-8, alltså mycket blandat. Från böcker jag bara gillade till böcker jag nästan älskade. Svår gräns.

Kännetecken:
- Kollar sidnumren ibland, men inte jämt.
- Gillade men får inte samma tomhetskänsla efteråt.
- Svårt att sluta läsa.Sugs in i boken.
- Sidor försvinner fram.



Läsvärda böcker som tidigare hade betyg 5-6.

Kännetecken:
- Bra och känns oftast värt att läsa, men är något seg.
- Långtråkig då och då.
- Kollar sidonummen för att se hur långt jag har kvar.
- Saknas nått som får mig att fastna mer.
- Troligen glömt dagen/dagarna efter.



Här har vi böcker som jag egentligen borde/kunde ha skippat att läsa. Böcker som inte gav mig nått. Finns bättre böcker att läsa, lästid ska inte slösas på dessa böcker. Tidigare betyg 3-5.

Kännetecken:
- Långtråkig, tvingar mig själv att läsa.
- Saknas något, fastnar inte.
- Känns slöseri på tid att läsa.
- Kollar sidnumren JÄMT, vill att den ska ta slut någon gång.. Så man kan börja läsa på något annat


Hoppas detta känns bättre för har verkligen haft svårt att sätta betyg och har varit så många gränsvärden. Om boken har gått från dålig till jättebra är det skitsvårt.

Vad tycker ni, är det bättre eller sämre? (testar detta nån månad och känner efter)


Sedan har jag två extra flikar till betygen Favoriter och Besvikelse vilket borde säga sig självt :P men för att vara extra tydlig är alltså Favoriter böcker jag älskar EXTRA mycket, böcker jag vill tipsa alla om! och Besvikelser är böcker jag haft höga förväntningar på men som inte höll måttet.

Vad gör man när ens hjärta är trasigt? Beställer böcker!

Min pojkvän åkte igår till Kina för att plugga där i fyra månader. Inte så länge kanske vissa tänker men för mig som är van att träffa honom varje dag är det jättetufft och det är inte som om man "bara" kan åka dit, det är långt bort och väldigt dyrt att åka dit. Så just nu är mitt hjärta trasigt och kan inte sluta gråta.

Så för att bli lite gladare beställde jag böcker från http://www.bookdepository.co.uk/ =) där dom har ett stort utbud på billiga Engelska böcker och fri frakt även till Sverige. (Får återkomma hur pass snabba de är)

Detta beställde jag:




Bra / Dåligt val? Vilka har ni läst?



....tyvärr hjälpte det inte mycket alls, mitt hjärta är lika trasigt :(


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...