söndag 29 april 2012

Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins

Titel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Speak
Antal sidor:  372 sidor
Språk: Engelska
Serie: Fristående, men kommer vara med i en serie av "companion novels" skriven av samma författare och i samma stil.  

(utläst 27 mars 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris - until she meets Etienne St. Clair: perfect, Parisian (and English and American, which makes for a swoon-worthy accent), and utterly irresistible. The only problem is that he's taken, and Anna might be, too, if anything comes of her almost-relationship back home. As winter melts into spring, will a year of romantic near - misses end with the French kiss Anna - and readers - have long awaited?
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] [Amazon][BookDep] CD-bok: [Adlibris][Bokus]
Kommentarer:
Gör er redo! Nu kommer en av de första inte superhyllande recensionerna av Anna and the French Kiss, en bok som typ hela bloggvärden har skrikit ut sin stora förälskelse till. Visst gillade jag den.. men den var i mina ögon tyvärr inte alls lika magiskt som ni andra verkar tycka :(. 

Frankrike + kärlekshistoria kan ju annars vara en väldigt vinnande kombo ( Ja jag tänker förstås på Amélie från Montmartre). Även om detta var en mycket söt historia så fastnade jag inte för karaktärerna som jag tyckte var något tråkiga och såg inte Frankrike i mitt huvud när jag läste, men kan nog ha att göra med att jag aldrig varit där?

Sedan hade jag jättesvårt med alla namn i början, vet inte om det förklarades dåligt eller om jag bara var ouppmärksam när jag läste, förvirrande var det vilket fall. Mycket var det nog för att det var så mycket snack om gamla kompisar och personer från när hon bodde i USA som sedan blandades med alla nya hon lärde känna.

För att istället säga något positivt så var det att den hade korta kapitel (jepp jag tjatar om det igen) och att den var lättsam och förstås att historien var söt. Gillar också att själva kärlekshistorien känns ganska trovärdig, att det tar ett tag innan de blir kära. Visserligen är väl hon intresserad typ direkt, men om han nu är så söt och snygg som det är beskrivet så är väl det inte så konstigt kanske. Menar mer att de börjar som kompisar och skickar retsamma mail till varandra och sånt, de känns verkligt tycker jag =). 


Älskar inte som alla andra, men definitivt en söt kärlekshistoria som jag kan rekommendera även om jag inte tyckte den var så himla speciell. 

Ska dock bli spännande att se vad jag tycker om Lola and the Boy Next Door, kanske passar den mig bättre i smaken?
Recensioner från andra bloggar: 
Boktycke, Bokmärkt, Underbart bokberoende, Reading this world, Bokgläntan, Bokslukarna, Nellons bokblogg.
Random tankar:
- I scenen när hon stod i kön till skolreceptionen och skulle få sitt schema, där fick jag för mig att de pratade med henne (Anna) när de sa att hen skulle ha "Computer Science" som en av sina ämnen... Tyckte det var kul och coolt med en tjejkaraktär i en bok som skulle läsa Data (så som jag själv gör, för vi är ju inte så många :P ) men var förstås helt o-originellt en kille som skulle det. Var bara jag som läste fel :(.
Andra omslag/utgåvor:

Engelska, Tyska.
1. Är det bara jag eller ser det inte ut som om det är två tjejer på framsidan? Lite missvisande.
2. Lite söt men samtidigt lite tråkig. Ser nästan ut som korv mer än en croissant :P.

Nä ingen av omslagen tilltalar mig speciellt mycket, inte originalet eller de andra. Dock tycker jag denna och nästa bok Lola har snygga bokryggar med originalomslaget, så samlarvärde har de ändå ;)


Va tycker ni om omslagen?

lördag 28 april 2012

City of Glass av Cassandra Clare

Titel: City of Glass
Författare: Cassandra Clare
Förlag: Margaret K. McElderry Books
Antal sidor: 541 sidor
Språk: Engelska
Serie:  Del 3 i "The Mortal Instuments". SPOILERVARING på hela detta inlägget för er som inte läst tidigare böcker ;)


(utläst 23 mars 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Amid the chaos of war, the Shadowhunters must decide to fight with the vampires, werewolves and other Downworlders - or against them. Meanwhile, Jace and Clary have their own decision to make: should they pursue the love they know is forbidden?
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] [Adlibris][Bokus] Ljudbok:[Adlibris][Bokus] E-bok: [Bokus]
Kommentarer:
Det jag älskar mest med den här serien är hur mysigt det är att komma tillbaka till den. Att få ta upp en ny bok i serien och bara hoppa in i den här världen igen =). Att man redan känner karaktärerna sen innan och fortsätter direkt med äventyret utan någon större startsträcka. Love it!

Jag gillar även "djupet" i böckerna, alla grejer som hänt i tidigare böcker som kommer upp igen. Såna detaljer tycker jag verkligen om i bokserier. Små händelser eller gåtor som får svar först en eller två böcker efter =). Gillar också att just denna bok inte har den klassiska händelsegången/förloppet eller vad man ska säga, för mitt i boken var det tex en händelse som skulle kunna kännas som ett slut men sen händer det andra och oväntade grejer efter. De gillar jag. Tråkigt att så många böcker annars är så lika i sin uppbyggnad. Dock är det ju inte heller kul om bokens klimax är i mitten och att den sen bara är seg, men så var det inte här så då gillar jag det =).

Något jag dock inte gillar med TMI's böckerna och som gör att det går lite långsamt att läsa trots att jag gillar dem är att de har så långa kapitel. Jag är ett STORT fan av kapitel på bara några få sidor, för det får mig att läsa så mycket fortare :P.

Men om jag inte bara ska ha allmänt babbel om serien i sin helhet så kan jag säga att jag är mycket nöjd med bok nr tre. Men känns som att serien skulle ha fått ett bättre avslut med bara denna boken. Så känns lite märkligt att detta inte är den sista och att det ska komma tre(?) böcker till. Ska i vilket fall bli spännande att se hur den fortsätter och är förstås trevligt att det inte är över och slut än.

Jag har dock inte hittat fyran i de omslags variant jag har på de tidigare böckerna.... SUPERSTÖRANDE :( Vill ju kunna läsa fortsättningen nu. Så om någon där ute vet vart man kan få tag på City of Fallen Angels av förlaget Margaret K. McElderry Books och som är lika stor som de övriga böckerna jag har, 21 x 13.9 x 3.3 cm. Så SÄG TILL!! Skulle var er evigt tacksam! 

Avslutar som vanligt min TMI recension med lite awesome citat:
“He's gorgeous." Magnus gazed dreamily in his direction. "You should leave him here.
I could hang hats on him and things.” 
“Is this the part where you say if I hurt her, you'll kill me?"
"No" Simon said, "If you hurt Clary she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons.”
“Did you ever think that in a past life Alec was an old woman with ninety cats who was always yelling at the neighborhood kids to get off her lawn? Because I do,”
“Have you tried talking to her?"
"No. We've been punching her in the face repeatedly. What? You don't think that will work?” 
“I have a fetish for damsels in distress.”
“Don’t be sexist.”
“Not at all. My services are also available to gentlemen in distress. It’s an equal opportunity fetish.” 
En bra fortsättning och ett bra slut. Böckerna i sig har jag inte gett betyget "Favorit" men serien i sin helhet är det definitivt det. Kul att jag har många kvar i serien att läsa ^^.
Recensioner från andra bloggar: 
Boktycke, Bokgläntan, Underbart bokberoende,    Booklovin (men spoilervarning).
Random tankar:    Främst för er som redan läst boken ;)  
Kan förekomma spoilers för er andra! 
- Stod någonstans att Clary och Jace bara hade känt varandra någon månad!? Det måste väl ha gått längre än så? Känns som om de tre böckerna utspelat sig på åtminstone 3 månader? Hur har ni fattat det som?
- Jag fattar inte riktigt varför Raphael vill döda Simon. Kan nån förklara? Eller handlar det bara om grejen att han är ett hot för att han kan vara i dagsljus?
- Tycker verkligen synd om Simon, hela Shadowhunter upptäckten har inte direkt kommit till någon större fördel för honom. Clary blir kär i nån annan, själv hamnar han jämt nära döden och har så många emot sig...
- Hur kunde Sebastian hitta så bra om han inte varit i Idris sedan han var fem år? [Eller var just det bara en del av lögnen?] Eller har jag missuppfattat något som vanligt? :P
- En viss scen fick mig nästan till tårar. Markera för liten spoiler [Scenen när Magnus och Alec kysstes! Så söta! De var fane mig  på tiden!]. Verkligen en söt scen ^^. De må vara retsam att det tog sån tid men känns mycket mer realistiskt så. Trött på att de i alla andra YA uppstår superförälskelse med första ögonkastet!
-Ska bli spännande med filmen och så hur de löser make-up'en med deras ärr. Undra hur det kommer se ut!  Pepp!
Andra omslag/utgåvor:
Uk varianten
Tyckte först de var väldigt fula men just denna tycker jag nästan är lite cool ^^.

Tyskland, Turkiet, Bulgarien, Italien.

Själv gillar jag originalomslaget bäst, vilka gillar ni? 

Tävlingstips


Eftersom jag inte lyckades vinna förra gången jag tävlade om den här boken så är jag med i ännu en tävling ^^, denna gång hos Bellas Bok! Har verkligen hört mycket gott om den boken så håller tummarna att jag vinner nån gång. Har varit med i typ tusen tävlingar känns det som, men senast jag vann nått var innan julen :( Så håll tummarna för mig ni som redan har läst den och inte själva tävlar? ;)

Fram tills vinnaren koras kan ju man kika på denna boktrailer om boken:

Day 21 – Favourite book from your childhood

Det finns många böcker som jag älskade som liten men speciellt en bok väcker ett extra tydligt minne:


Det blåser på månen av Eric Linklater.

Jag och min dåvarande bästis Ellen läste boken tillsammans och trodde att den var magiskt och att det skulle hända speciella saker om vi läste den. Minns inte exakt var vi trodde men minns verkligen hur mycket vi båda tyckte om boken och hade ett väldigt speciellt band till den. Jag har alltid tänkt att jag ska läsa den för mina framtida barn, verkligen en riktigt söt och spännande historia med väldigt fina illustrationer =). Men är lite rädd för att läsa om den, vill inte förstöra minnet :( hur skulle ni göra? Läsa och chansa eller låta vara och bara minnas?

Huvudkaraktärerna Dina och Dorinda får vara med om många knasigheter ^^
Nån som läst den? 

Andra favoriter när jag var liten var tex:


Många av dessa nämnde jag ju i detta inlägget men speciellt älskade jag verkligen Arkiv-X bokserien, åh vad jag tyckte om att kura ner mig i sängen under täcket, ligga och läsa dessa på kvällen ^^. Lite ledsen att jag inte kan läsa om dem och bli lika rädd igen. Sen dess har jag knappt aldrig blivit rädd av en bok... måste testa mer i skräckgenren och se om det går. Får göra det till nått tema kanske?

 

fredag 27 april 2012

I Min Bokhylla: E

Dags för ett "I min bokhylla" inlägg =). Ett inlägg där jag visar mina böcker i mina bokhyllor i Lund på en viss bokstav. Vi har nu kommit till bokstaven E: 

Vi börjar med lästa böcker:
En krigares hjärta. Ursnyggt omslag!
Enheten & Exodus. Två dystopier.
Eldfödd.
Eclipse.


Favoriten av dessa går nog till Enheten =) Så läs den om ni inte redan gjort det ;)

Och vi fortsätter med de olästa:
En shopaholic säger ja.
En vampyrs bekännelse & En hjärtformad ask. Båda har jag börjat på men inte läst klart.
Eon. Som jag precis fick hem i brevlådan till Drak-temat!

torsdag 26 april 2012

Namnsdagsflickan av Kristoffer Leandoer

Titel: Namnsdagsflickan
Författare:  Kristoffer Leandoer
Illustratör:  Åsa Ekström
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 175 sidor
Språk: Svenska

(utläst 4 april 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Grafisk roman om svek och växande
En spännande kombination av vardagsrealism och fantasy, med tillsats av en nypa superhjälteserie.

Kim och Robin har en fantasivärld ihop: det medeltida landet Berghendia som de styr med järnhand. De delar på allt, även om det är Kim som ger landet liv med sina teckningar. Robins lillasyster Namnsdagsflickan är också med på ett hörn, för det mesta som iakttagare, men ibland som smart idégivare.

Men i takt med att verkligheten tränger sig på hotas Berghendias existens. Medan föräldrarna bråkar sönder familjen, bråkar Kim och Robin sönder sin skapelse, Namnsdagsflickans nya rollfigurer förmår inte rädda den. Kim lämnar dem i vredesmod och kastar sig i stället in i superhjältevärlden: den hjältemodiga ninjan Kassandra Karat föds.

Men Namnsdagsflickan är ihärdig, trots brytningen fortsätter hon hänga efter Kim i det alltmer framgångsrika serieskapandet, men till slut blir hennes ivriga stöd för påträngande ... Och nu ligger hon i oförklarlig koma sen en vecka.
Märkliga tecken tyder på att Namnsdagsflickan är instängd i deras gamla fantasivärld: en trygg plats enligt henne, men full av våldsamma fantasier! Namnsdagsflickan måste väckas och Robin blir tvungen att kontakta Kim, bilderna är den enda ingången till Berghendia ...
Danskt band: [Adlibris][Bokus
Kommentarer:
"En spännande kombination av vardagsrealism och fantasy, med tillsats av en nypa superhjälteserie."
Kan inte säga det bättre själv. Då denna bok är tre berättelser i envilket känns originellt och jag gillar det starkt =)!
De tre historierna består av:
- en vardagshistoria med superfina illustrationer om Kim, Robin och Namnsdagsflickan,
- en fantasy berättelse utan bilder om huvudrätternas fantasivärld Berghendia,
- en manga/ tecknad serie om ninjan Kassandra Karat som Kim tecknar.

Gillad grundhistorian bäst, klockren och så fin! Tycker mycket om karaktärerna och älskar att de får vara könslösa (det står aldrig om Kim eller Robin är en han eller hon, står bara deras namn) så man skippar några av sina inpräntade tankar om hur en viss person ska vara, mer sånt i böcker och serier tack! Kan ni tipsa mig om nått liknande kanske? Eller är det så som för mig första gången ni stöter på det?

Fick mig även att läsa på lite i hela "hen" debatten, väldigt intressant. Va tycker ni om ordet "hen"? Bra och nödvändigt eller bara onödigt? 
Är ni intresserade kan ni tex läsa KåKå från bloggen Spetsig's intressanta och vettiga inlägg om saken. Eller varför inte läsa om Åsas process att rita dessa könsneutrala karaktärer ^^ sånt tycker iallafall jag är spännande =).

Mycket fin liten bok och syns inte på omslagsbilden riktigt men framsidan är hemskt cool, då cirkeln i högra nedre kanten är ett hål till flärpen av boken. Svårt att förklara men kolla här så förstår ni nog =).

Bild från Bonniers hemsida!
Innehåller verklig jättefina bilder och blir hemskt sugen på att läsa mer av Åsa för att se vad mer hon har gjort. Blir förstås även sugen på att läsa något mer av författaren av boken, Kristoffer som också är mycket begåvad.

För att vara lite kritisk kunde jag dock ibland tycka att själva fantasyhistorien var en aning seg och ninja serien en aning tjatig men annars blev detta en hit för mig! Riktigt mysig läsning!

Detta var ett recensionsexemplar från Bonnier Carlsen, man tackar ! ^^
Riktigt söt bok blandat med seriealbum! Mer sånt!
Recensioner från andra bloggar: 
Bokmärkt, Beroende av böcker, Swedish Zombie,Read N See, Dagens bok, Barnboksprat, Expressen.
Random tankar:
- Då både Namnsdagsflickan och Kim är blonda, så de ser mer släkt ut än vad hon och Robin gör. Tycker ni inte?
- Älskar bilden där man ser Buttericks i bakgrunden och känner igen gatorna i Stockholm, de tycker jag är mysigt som är uppväxt där =).
- Jag förstår inte varför konstläraren gillade Namnsdagsflickans Magneta bäst... den var ju jättebarnslig >.<
Boktrailer:

Kolla även in denna fina boktrailern ;)

Tänk att min lilla blogg fyller ett helt år idag!

Galet vad tiden går fort när man har roligt! Känns dels som att jag har haft den här bloggen i flera år, jag menar hur kan jag ha levat utan den? Men samtidigt känns det som jag nyss började blogga. Så kul jag haft och så många nya bloggkompisar jag fått ^^

Tar samma bild som jag hade när bloggen fyllde 3 månader :P Riktigt länge sedan nu men redan då var jag stolt att jag "hållit ut" så länge. Det trodde jag inte först när jag bara testade att börja blogga. Men nu är jag så van att det skulle kännas väldigt konstigt att inte göra det och galet tråkigt!

Då, när den bara var några månader gammal så skrev jag att jag hade haft ca 5000 sidvisningar och nu har jag över 46 000 ^^ Vilket verkligen är superkul! TACK!

Nu har jag även ca 80 följare (61 Bloglovin, 2 Bookkeen, 17 Google Friend Connect) vilket är hur coolt som helst! Tänkt att så många vill följa lilla mig ^^ Tack så himla mycket alla ni som följer och läser! Ni betyder så galet mycket =) Blir alldeles rörd varje gång jag ser att någon ny vill följa mig.

När jag började tänkte jag egentligen bara skriva en kort kommentar per utläst bok, vågade inte skriva riktiga recensioner men nu måste jag istället korta ner hela tiden för att jag nästan alltid skriver för mycket :P I skrivande stund (onsdag) har jag skrivit 340 inlägg (inklusive detta) och har fått 1353 kommentarer  (säkert hälften är av mig själv men ändå ;)). Det är ju nästan ett inlägg om dagen! Hur har jag hunnit med det? Har även hunnit med att läsa 41 böcker i år, helt galet hur mycket mer jag läser sedan jag började blogga ^^.

Sist men inte minst får ni hemskt gärna som bloggfödelsedagspresent bli kompis med mig på Goodreads, så kul att se direkt vad ni tycker om böcker jag är nyfiken på ^^ och att ha alla betyg/åsikter av er samlade.

onsdag 25 april 2012

11 kluriga och inte helt bokrelaterade frågor

Är som nämnt inte helt förtjust i kedjebrev och liknande men då söta Man från Bokskadad utmanade mig med 11 kluriga små frågor tackar jag ändå inte nej ^^
Regler:
- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem!
1. Vad brinner du mest för?
Böcker, böcker, böcker. Har jag någonsin kanske nämnt att jag gillar böcker :P?
Nä men just nu är det verkligen detta intresse som tar den mesta av min lediga tid, men det borde inte komma som någon större överraskning för någon som känner mig eller?

Annars har jag haft många andra besattheter genom tiderna som tex brädspel, teckna, allt förknippat med Japan etc etc
Bråkdel av alla mina spel :P
2. Vad får dig att tycka om en person?
Att personen vågar vara sig själv och inte är rädd för att vara nördig eller göra konstiga saker. Någon jag kan diskutera alla mina nördigheter med. Någon som inte är pryd eller stel. Utan är glad, positiv och trevlig. Någon som man blir glad av bara genom att se på. En person man skrattar med ofta och är någon som jag kan driva med och som driver med mig tillbaka, jag älskar att skämtretas och ha konstiga internskämt med folk. Någon jag känner sig hemma med helt enkelt, har sedan personen ett bokintresse eller brädspelsintresse också så är jag extra såld!

3. På ett nöjesfält - är du den som åker allt eller den som står bredvid?
Både och! Blir galet åksjuk tyvärr så är det vikingagungan eller popexpressen måste jag tyvärr stå över men är alltid väldigt ledsen över det. Är det däremot någon skojsig bergochdalbana då är jag först i kön! Är tokig i bergochdalbanor trots att jag är galet höjdrädd, konstigt nog ^^
Dodonpa som var den tredje snabbaste bergochdalbanan när jag åkte den ^^
Eejanaika har jag också åkt på den supercoola nöjesparken, Fuji Q i Tokyo ^^
Vilket är erat coolaste åk? Drömmen hade varit att få åka på USA roadtrip för att besöka olika nöjesparker och testa deras läskigaste bergochdalbaneåk! <3
 
4. Anta att du får en egen tv-serie - hur skulle din signaturlåt låta?

Svårt svårt, men enligt min avskedsfilm som Stab (nollningsansvarig) på Data så var min låt iallafall "Caramelldansen" ^^.  

5. Den underligaste dröm du någonsin drömt?
Också en galet svår fråga. Har drömt så mycket konstigt att jag inte kan välja riktigt och har så dåligt minne så är dålig på att komma på ett kul exempel så här på rak arm.... Så får tyvärr vara världens tråkigaste och passa denna fråga :(

6. Finaste namnet?

Finns många fina med det som ploppade upp först var Zooey Deschanel som inte är bara ett namn utan en kändis som jag har världens girl crush på så det kan ju ha att göra med det :P

Söööötaste paret från sötaste filmen! <3
7. Aldrig mer kunna skratta eller att aldrig mer kunna få andra skratta?
Vilken gruvlig tanke! Ursh :( Älskar ju båda, hur tråkigt skulle det inte vara att inte kunna skratta med dem som man har fått att skratta?
Men måste tyvärr vara självisk och svara aldrig mer kunna få andra att skatta :( för skratta är det bästa jag vet och då kan ju vi skratta tillsammans även om inte jag är orsaken till skrattet....?

8. Rätt du lagar när du vill imponera?

Väldigt olika, men på senaste tiden har det varit någon rätt med vitkålsmos till. SUPERGOTT! ^^ Känns mycket lyxigare än bara vanlig potatismos (som dock är galet gott det med) plus att inte så många verkar ha smakat det.


9. Har du någon sorts tvångstanke?

Hmm kommer inte på någon direkt men har säkert flera som jag gör utan att tänka så mycket på det. Som typ kolla att dörren är låst hundra gånger, att spisen är avstängd etc men det räknas nog inte :S
Har ni?

10. Saker i matväg som du inte klarar av att äta?

Första jag kommer på är oliver, lakrits och paprika! Blää på dem ;)
Nej tack!
11. Fiktiv karaktär du helst skulle vilja vara? (Det får vara tv, film eller bok.)
Någon random trevlig elev som studerar på Hogwarts =)  *drömmer sig bort *. Eller bara någon annan karaktär från någon annan serie som är extra awesome eller har coola krafter!


Själv väljer jag att utmana:  
Beroende av böcker, Cilias kultur, TheCuriousCaseOfTheBooks, Boktycke, Bokmärkt, Boktjuven, Boktradition, I bokens värld, Unga böcker, Zachan, Pocketlover.
+ fuskar och slänger med söta norskan Mari också ;)

Men orkar ni inte så är det förstås helt frivilligt ;), skulle bara vara kul att lära känna er bättre bakom bloggen ^^ (och såg nu i efterhand att några av er redan blivit utmanade men men har inte tid att leta upp andra nu iallafall :P) Ni kan ju då kanske svara på den frågan ni tycker är mest spännande som kommentar här på inlägget istället bara? ^^

Var massor till jag ville länka till men fick bli dessa och var flera av er som blev utmanade av Man som jag också ville utmana men skulle bli lite tjatigt ^^
Dessa blir ERA frågor förresten:
 1. Nämn en favoritscen från en fin film som du gillar så där extra mycket!
 2. Vad är ditt favoritljud?
 3. Har du någon konstig fobi och i så fall vilken?
 4. Vilken är den finaste miljöbeskrivningen du läst om i en bok och bara dött av avundsjuka för att du inte var där på riktigt?
 5. Om du fick välja en valfri frisyr från någon tecknad karaktär, vems frisyr skulle du då sno?
 6. Har du någon favoritlåt som alltid får dig att le när du hör den, även om du precis innan varit ledsen?
 7. Vilken avslutad tv-serie skulle du vilja fick en extra säsong?
 8. Om du tvingades dejta Draco Malfoy (Harry Potter), Effie (Hunger games) eller James (Twilight)? Vem skulle du då välja?
 9. Vilken är din favorit när det gäller övernaturliga varelser? Vad gillar du mest att läsa om?
10. Vilken bok är du mest sugen på att läsa just nu? (behöver inte ha släppts)
11. Kan du något coolt partytrick, vad i så fall?
Ser fram emot era svar =)

tisdag 24 april 2012

Before I Fall av Lauren Oliver

Titel: Before I Fall
Författare: Lauren Oliver
Svensk titel: Resten får du ta redan på själv  
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 341 sidor
Språk: Engelska


(utläst 19 mars 2012)
Beskrivning från Goodreads:
What if you only had one day to live? What would you do? Who would you kiss? And how far would you go to save your own life?
Samantha Kingston has it all: looks, popularity, the perfect boyfriend. Friday, February 12, should be just another day in her charmed life. Instead, it turns out to be her last.
Häftad: [Adlibris][Bokus] [Amazon][BookDep]
Kommentarer:
Kul med en lite annorlunda bok, egentligen så innehåller den inget övernaturligt utan är en "vanlig" ungdomsbok om det inte hade varit för hela 7 dagars-loopen. Jag gillar verkligen den twisten. Det var intressant och jag är jävligt imponerad på att det aldrig blev långtråkigt trots att det var samma dag sju gånger.

Sam och hennes kompisar beskrivs som något elaka och själviska. De är de populära i skolan och är  mobbare men jag gillar ändå att läsa om dem. Det är lite tråkigt med böcker där huvudkaraktärerna är så jävla snälla jämt. Människor är ganska ofta själviska och elaka så det känns lite mer verkligt när de får ha mer djup. Plus att det är väldigt kul med variation.

Trodde att den skulle vara sorgligare dock. Viss är den ledsam i vissa delar och i slutet grät jag men den var mycket mer lättsam än jag trodde. Vilket inte är dåligt ifs, jag gillar att den även var rolig men blev bara lite förvånad över det. Att läsa om mobbingen var dock hemsk, får mig att må illa hur folk kan behandla varandra.

Ja jag tycker verkligen att det var en bra bok och då jag läst så blandade åsikter hade jag inte mycket förväntningar alls, så det känns skönt att jag för en gångs skull är med på de som gillars sida ^^.
Bryr mig om karaktärerna och tycker mycket om Sam, Kent och de flesta andra så det var en riktigt mysig läsupplevelse! Så den rekommenderar jag!

Recensioner från andra bloggar: 
Läst på engelska: Boktycke,Unga böcker, Bara en sida till, Bokhora. Läst på svenska: Booksarelives, thecuriouscaseofthebooks, Boknea, Reading this world, Bokgläntan, Bookis, Iktoro, Bokgrottan.
Random tankar (främst för er som läst boken redan):
- Jag har tänkt lite på det här som många tagit upp att det är konstigt att hon inte umgås mer med sin familj när hon vet att hon ska dö. Det håller jag delvis med om, men jag tror samtidigt att hon är en envis tonåring som verkar tro att det är en evig loop hon hamnat i mer än att hon verkligen tror att hon kommer att dö. Tror att hon kanske vill försöka ha kvar sitt normala liv så mycket som möjligt. Men ja lite skumt är de, men är lite av en förklaring iallafall. Vad tro ni? 
- En annan grej jag funderat över är temperaturen och vädret i boken. Allt utspelar sig ju under samma dag så vädret borde alltid vara det samma. Ska ju vara i mitten av februari då det är alla hjärtans dag, så frågan är hur kallt är det där då? Är väl någon stad i USA så vädret kan ju vara variera väldigt beroende på vart den utspelar sig, har glömt om de skrev var det var. Men i vilket fall som tycker jag att det är skumt att hon ena dagen kan gå klädd i bara kjol. Visst hon fryser men hon fryser ju inte ihjäl som jag hade gjort på vintern i så lite kläder som när hon blev utslängd från bilen tex. Samtidigt står det att en av hennes kompisar hade öronmuffar och samtidigt är det även någon scen där det står att det är is på floden..Och när de sen var vid Goose Point var det väl inte så kallt eller minns jag fel?  Blev lite förvirrad av det, men det kanske bara var jag som blev :P
- Sist men inte minst så tycker jag det är konstigt att hon inte gör nått mer crazy. Jag skulle gjort nått ännu galnare om jag visste att det var en loop. Tycker ändå att hennes dagar är rätt lika och lite mesiga. Skulle NI gå till skolan om ni bara hade en dag kvar att leva!? Inte jag iallafall :P
Vad skulle ni ha gjort om ni märkte att ni loopade samma dag om och om igen?  
Förutom att umgås med er familj då alltså ;)
Andra omslag/utgåvor:
 
1. Eng. Inte lika snyggt med titeln rakt i ansiktet tycker jag. Inbunden: [Adlibris][Adlibris (dyrare)][Bokus] Häftad: [Adlibris][Adlibris][Bokus] 2. Sv. Tråkiga färger och för stor röd text.. nä gillar inte alls. Kartongage: [Adlibris][Bokus]


Från andra länder:
Valencianska, Ryska, Holländska, Portugisiska, 

Slovakiska, Bulgariska, Franska, Tyska,


Rumänska, Spanska.

Tråkigast: Tyska (och svenska...)
Fulast: Spanska! Gjort i paint eller...? och Holländska >.<
Finast: Rumänska tror jag. ^^ Slovakiska var coolt med.  Annars gillar jag ändå originalet, det utan titeln i ansiktet och med grönare gräs ;)


Vilket omslag tycker ni bäst om?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...