fredag 29 juni 2012

Omslagsserie (5): Harry Potter!

Blev jättesugen/inspirerad att göra en jämförelse på Harry Potter <3 omslagen från olika länder efter denna mysiga video som Man från Bokskadad tipsade om =). För att det inte ska bli fööör långt inlägg så jämför jag bara de fyra första böckerna. Så här kör vi:

Först ut UK:
Helt okey, lite tråkiga.

Sen omslagen från USA:
Älskar dem! Tycker de är riktigt härliga! =) Ryggarna är riktigt fina med!

Omslagen från Frankrike:
Lite charmigt fulsnygga men ser för barnsliga ut.

Sen omslagen från Holland:
Blev lite kär i dem efter videon. Vilka detaljer!

Och förstås de Svenska:
Våra egna, sååå underbart fina att jag inte har ord för det! Så mycket detaljer och så himla vältecknade!

Sen omslagen från Tyskland:
Gillar tyvärr inte dessa alls.

Special omslag från UK:
 
Stilrena och riktigt fina!

Sist men inte minst omslagen från Finland:
Galet coola! Jag bara älskar dem! Vill ha dem som affischer hemma =)


Vilket land tycker NI har snyggast omslag?

torsdag 28 juni 2012

Tävlingstips!!

Tänkte passa på att tipsa om lite tävlingar som hålls just nu:




Ni kan t ex försöka vinna Hypnotisören hos Bokslukare (fram till den 6e juli) eller så kan ni tävla om den somriga boken Du glömde att säga hej då hos Unga böcker (men snabba er den tävlingen är slut imorron!) eller varför inte tävla om World War Z hos Pocketlover (fram till tisdagen 3e juli)?

Lycka till!

Jag är med i två av tävlingarna gissa vilka!? =)

onsdag 27 juni 2012

I Min Brevlåda (17): 5st från Myrorna och ett rec-ex!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Enligt rösningen om vad ni gillar bäst låg IMB-inlägg mycket bra till så här får ni det ni ville ha ;)! 

Gick förbi Myrorna en dag efter jobbet och råkade komma hem med fem böcker. Inte bra för mig som måste spara pengar och redan har så mycket oläst. Men tröstar mig med att jag är knappast är ensam om denna dåliga vana :P.

-  Askungens syster av Joanna Rubin Dranger:
Den mindre pocketvarianten som tydligen bara innehåll halva stora albumet. Lite skumt. Del två säljs separat under namnet Lyckostpulvret och andra sedelärande berättelser. Men var inte så imponerad av första delen så kommer nog inte läsa den.

- Alla familjer är psykotiska av Douglas Coupland:
Läste i maj "Hej Nostradamus!" av samma författare och blev nyfiken på mer av honom. Så har varit på spaning efter secondhand böcker av honom. Ska bli kul att läsa! Någon som läst nått av honom? Vilken var eran favorit i så fall?

Tunnlar av Roderick Gordon , Brian Williams:
Älskar omslagen till den här serien. Så när jag såg den på myrorna för 20:- så slog jag till, trots att det är en liten tegelsten och jag har alldeles för många olästa böcker... :P  Någon som läst? Är de bra?

Är de inte coola så säg?

- I en annan del av Bromma av Martina Haag, Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) av Martina Haag:
Två till Hagg böcker (tänker samla alla :P). Men var inte superimpad av Fånge i Hundpalatset som jag nyligen läste ut så vi får se när jag läser dessa. Är iallafall trevligt med svenska, korta och lättlästa böcker, de behöver jag emellanåt och de är nog perfekta som slapp strandläsning.


Sist men inte minst har vi ett rec-ex från förlaget Zoo Publishing:
- Humoristen av Tomas Kindenberg:
Kunde inte låta blir att skaffa ett ex efter Beroende av böckers recension. Den blev snabbt utläst och recension kommer snart ;)

tisdag 26 juni 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones


Titel: En sån där vidrig bok där mamman dör
Författare: Sonya Sones   
Originaltitel: One of Those Hideous Books Where the Mother Dies
Antal sidor: 318 sidor
Språk: Svenska
Rec-ex: Ja, från Bonnier Carlsen.

(utläst 26 maj 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Ruby Millikens liv är fullständigt upp och ner. Hennes mamma har dött, och nu sitter Ruby på ett plan till Los Angeles för att träffa sin pappa för första gången. Han är känd skådespelare och bor granne med Cameron Diaz.

Men Ruby ger inte mycket för L.A. Hur ska hon klara sig utan sin bästis Lizzie och sin pojkvän Ray hemma i Boston? Ray som hon tror att hon kanske älskar men som plötsligt är väldigt väldigt långt borta. I Los Angeles finns bara avgaser och en snobbig privatskola där hon inte känner någon. Och så Whip Logan förstås, hennes värdelösa pappa som lämnade hennes mamma innan Ruby ens var född och som hon aldrig kan förlåta. Eller kan hon det? När mejlen från Boston blir allt färre tvingas Ruby inse att allt inte är vad det ser ut att vara.
Häftad: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Första boken jag läst på vers! Tyckte det var riktigt spännande och kul att testa =). Föreställde mig att det skulle vara på rim eller som poesi (vilket jag verkligen inte gillar) så hade först inte tänkt läsa boken. Men efter en hyllande recension från Boktycke så blev jag riktigt nyfiken på att testa. Vilket jag är glad över, att läsa på vers är ju jättehärligt! Någon mer som älskar detta är Malin från Bara en sida till som även hon bidrog med att göra mig nyfiken på dessa sorters böcker. 

Nu vill jag läsa massor med mer böcker på vers. Riktigt lättläst! Perfekt för mig som inte gillar långa miljöbeskrivningar och vill ha böcker som går snabbt att läsa ut =). Har gjort en lång lista med böcker  som står på tur, så ska nog göra ett eget inlägg om det någon dag ifall ni är intresserade?

Men över till boken, har tyvärr inte jättemycket att säga för dumt nog har jag tappat bort mina anteckningar om vad jag tyckte om boken ......:P.

Kan iallafall säga att det var en trevlig sommarläsning och en mysig historia. Tycker det är coolt att något med så lite text ändå kan bli så otroligt levande och beskrivande trots sina få ord. 

Själva handlingen var dock väldigt förutsägbar och jag störde mig på att de "oväntade" tvisten blev utlistad långt innan det hände. Så det ger lite minus tyvärr men jag är mycket nyfiken på att läsa mer av Sonya och jag rekommenderar ändå alla att testa denna söta lilla bok om ni är nyfikna på att testa något på vers!

Sammanfattning:  

Mysig bok på vers men väldigt förutsägbar så det drog tyvärr ner betyget lite. Rekommenderas ändå som lättläst sommarläsning!

Recensioner från andra bloggar: 

Pocketlover, Klaraas Books, En bok om dagen, Amelies boktips, Boktycke, Fru E's böcker.

Andra omslag/utgåvor:

1.  Häftad: [Adlibris][Bokus] 2.  Inbunden: [Adlibris][Bokus]

Oj dessa var verkligen svinfula. Svenska omslaget är däremot väldigt fint och somrigt tycker jag =)

måndag 25 juni 2012

Veckans fråga: Vad gillar ni bäst? Vad vill ni ha mest av på bloggen?

Hur hinner ni som jobbar blogga egentligen? Känns som om jag precis slutade och nu är klockan redan över åtta :( Hur kan ni uppdatera så ofta OCH hinna läsa? Galenskap! Är helt slut efter jobbet när jag kommer hem så kommer nog vara ganska glest med inlägg under sommaren tyvärr då jag jobbar heltid heeela lovet.

Så tänkte därför passa på att kolla med er vilka typer av inlägg ni gillar bäst?
 (nu när jag antagligen kommer behöva snåla lite med inläggen....)

Vill ni att jag ska prioritera bokrecensioner, minirecensioner, bokvideos, temainlägg eller kanske omslagsdiskussioner?

Finns ju lite olika sorter så vi kör lite röstning på det tycker jag ^___^
(för det borde ni ha märkt att jag diggar vid de här laget ^^).

Vad vill ni att jag ska prioritera?




  
pollcode.com free polls 

PS. Ni kan kryssa i flera svarsalternativ ;)

Tillbaka och tur är väl det.......?

Nu är jag hemma från semestern, vilket känns hemskt. Hade verkligen det heeelt underbart härlig och längtar så galet mycket tillbaka till stugan i skärgården. Läste inte så mycket utan hittade på en massa annat bus med fick iallafall Beauty Queens av Libba Bray och Fånge i hundpalatset av Martina Haag  utläst ;).

Men var nog tur att jag stack därifrån i tid iallafall, för kolla här......


.... är det inte en Zombie som sakta kommer upp ur vattnet så säg?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...