söndag 31 mars 2013

Haha kolla vad jag hittade...

... när jag var på Akademibokhandeln idag:


Ett Fifty Shades of Grey BRÄDSPEL.. haha va hittar de på härnäst. ^^

Någon som blir nyfiken på att testa/har testat?

lördag 30 mars 2013

Filmrecension: The Host

Var på förhandsvisningen av The Host i tisdags och såg filmen jag väntat på sen jag läste boken 2008. Stört kul att äntligen få ha sett den. Varje gång jag har sett trailerserna så har jag på riktigt fått gåshud och har varit så peppad att jag inte vet vad jag ska ta vägen.

Tyvärr tyckte jag inte den var lika bra som trailerserna men jag är nöjd, helt klart nöjd =). En bra film som har sina positiva och negativa delar. Men överlag är jag imponerad att de ändå fick ihop det rätt bra. Svårt med en bok som är så pass lång.


Positiva:
+ Snygg, gillar miljöerna och skådisarna.
+ Gillar skådisvalet för [Wandas nya kropp, inte som jag tänkt mig alls egentligen men tycker Emily Browning är stört söt. Dock såg hon jätte creepy ut med alienlinserna :P. ]
+ Älskar låten i trailern och i slutet av filmen, Radioactive av Imagine Dragons, den ger mig gåshud! Riktigt bra och passar filmen =)

Negativa:
- Gillade inte Melanies röst. Den var så gnällig. Kunde inte ta henne seriöst. Kändes fånigt, vilket är tråkigt för älskade alla deras konversationer i boken.
- Att filmen inte blev lika känslosam som boken. Den berörde mig inte alls på samma sätt. I boken levde jag verkligen med karaktärerna och grät med dem. Här lärde man inte känna dem.
- Hade velat se mer av det nya samhället, hur det hade förändrats. Tyckte det var galet intressant i boken.


Så ja helt okey film, är nöjd och vill se den igen, men boken kickar ju filmens rumpa med hästlängder, men de var ju också väntat ^^. Ska man våga sig på att läsa om boken tro....

Tur iallafall att det var länge sedan jag sist läste boken, för nu minns jag inte så många detaljer. Så nu slapp jag störa mig på saker som missats, förutom lite delar som har kortats ner och inte fått samma känsla nu när de var kortare. Som tex hur samhället var i början, vandringen och när hon torteras och fryses ut av gruppen. De delarna var mycket längre i boken, vilket inte är konstigt men lite stör man ju sig ändå.

Några mer som har sett och skrivit om filmen:

iheartmybooks, Unga böcker, IHeartBooks, Andréa i Boklandet, Nellas bokplanet, 23 minuter, Min bok och jag, Bokgläntan, Sagan om sagorna, Amelies boktips.
GP,  SvdSvt, NyhetsmorgonNöjesguiden, Onyanserat.

Har ni med sett den? Vad tyckte ni?




PS: Tack Forma Books för förhandsvisningen och goodiebagen =)!

torsdag 28 mars 2013

Minirec x 3 : Böcker på vers!

A Bad Boy Can Be Good for a Girl by Tanya Lee Stone

Engelska, 223 sidor. Utläst 9 februari 2013

Minirecension:

En lättsam bok som gick fort att läsa. Boken består av tre olika historier, från tre olika tjejer men som alla faller för samma bad boy. En helt okey bok. Tänker lite på portkod 1321, fast en amerikaniserad variant och utan djup. Som ni märker är jag inte helt imponerad men helt okey tidsfördriv ändå. Saknar de mörka och mer djupa som Ellen och Lisa har i sina versböcker.

Blir irriterad på karaktärerna som gör samma dumma fel, samtidigt som jag vet att det inte alltid är så lätt..
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON], E-bok:[Bokus]

Chasing Brooklyn by Lisa Schroeder

Engelska, 413 sidor, Frisående companion till I Heart you, You haunt me. Utläst 23 februari 2013

Minirecension:

En historia där man får läsa från flickvännen (vars kille dött för ett år sedan) och killens bros PoV. Problemet är bara att jag blandar ihop berättarrösterna. Gillar mer Ellens stil där hon ändrar formen på texten så man ser skillnad tydligare. Märkte sen att Lisa gjort skillnad på rösterna hon med men var inte lika tydligt. Sen tycker jag hon växlar mellan rösterna lite för ofta. Kommer inte in i dem.

Både hon och Ellens har sina egna stiler och teman i sina böcker. Ellen har trasiga människor, droger och komplicerade familjeförhållanden. Lisa sorgliga dödsfall och spöken.

Det var en bra bok men är besviken, grips inte som jag hade hoppats och hade extra höga förväntningar på denna då jag hört så bra om den. Undrar om det är för min megalässvacka som hållit i sig hela året =( eller om det var för boken?

Random tankar:
- Om min pojkvän dog skulle jag nog också skriva brev till honom. Skulle kännas lite lättare då, som att man fortfarande fick prata med honom. Usch hemska tanke.

- Fattade inte förens i slutet att det var samma Jackson de pratade om som i förra boken, I Heart you, You haunt me. Trots att jag läste den kort innan denna. 
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON]E-bok:[Bokus]

The One and Only Ivan by Katherine Applegate

Engelska, 300 sidor. Utläst 4 mars 2013

Minirecension:

En söt och känslosam historia med fina karaktärer som jag tycker mycket om och väldigt synd om. Tyckte först att den var lite för barnslig men sen känner man djupet.

Bryr mig så himla mycket om djur. Hatar att läsa om när de behandlas illa.

Detta är en annorlunda bok, samtidigt som den är barnslig så är den samtidigt inte det, svårkategoriserad.

Älskar att den är illustrerad med många fina bilder. Passar så bra in. Tycker också om att jag köpte den här inbundna utgåvan med det här superfina omslaget. De förhöjer känslan.

Detta är typ en versbok men känns inte som vers, utan mer som text med mycket pauser och mellanrum.

Tyvärr tycker jag dock att den var lite för långsam och utdragen. Hade kunnat vara bättre. Men en helt okey söt bok som berör.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][CDON][CDON], Inbunden:[Adlibris][Bokus][CDON]Ljudbok:[Adlibris][CDON]
Som vanligt kan ni klicka på omslagsbilderna för att komma till Goodreads och läsa deras handling.


Vilken hade ni helst velat läsa?

tisdag 26 mars 2013

Spell Bound av Rachel Hawkins

Titel: Spell Bound 
Författare: Rachel Hawkins
Förlag: Hyperion
Antal sidor:  327 sidor 
Språk: Engelska
Serie: Ja del 3, sista delen i en trilogi.
Rec-ex: Nej.

(utläst 28 februari 2013)

Beskrivning från Goodreads:

Spolervarning för er som inte läst tidigare böcker!

Just as Sophie Mercer has come to accept her extraordinary magical powers as a demon, the Prodigium Council strips them away. Now Sophie is defenseless, alone, and at the mercy of her sworn enemies—the Brannicks, a family of warrior women who hunt down the Prodigium. Or at least that’s what Sophie thinks, until she makes a surprising discovery. The Brannicks know an epic war is coming, and they believe Sophie is the only one powerful enough to stop the world from ending. But without her magic, Sophie isn’t as confident.


Sophie’s bound for one hell of a ride—can she get her powers back before it’s too late?
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Ljusbok-CD: [Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Blir en kort recension, en bra bok och jättekul att få ha läst klart en serie som jag tycker mycket om. Men just denna var jag en aning besviken på då jag inte föll för den lika starkt som de andra.

Gillar att de börjar boken med en recap, var precis vad jag behövde då det nu var ganska exakt ett år sedan jag läste tvåan. Sånt borde alla böcker i serier ha då de släpps med så långt intervall emellan.

Vilket fall så saknar jag känslan som första boken har, vill ha det enkla High School känslan med en twist av magi, den boken var så mysig. Saknade det i andra boken med men av någon anledning gjorde det inget för jag sögs in i den så bra ändå. Här i tredje boken åker de till [skolan men är ju ändå inte samma sak. Enkelheten och vardagskänslan som jag gillar kommer ju inte med när de "kidnappas"/tvingas dit.] Vet inte varför men tyckte inte trean gav mig jättemycket. Gillar karaktärerna och älskar all sarkasm och alla skämt men var något som saknades. En bra serie men detta var tyvärr inte den bästa delen.

Lite citat:
“Whoa, I'm your girlfriend now?" 
Archer shrugged. "We've tried to kill each other, fought ghouls, and kissed a lot. I'm pretty sure we're married in some cultures.” 
“Jackass, jackass on the wall, where's the info on Hex Hall?”  
“Check out the magic crap.” He shot me a look. “Oh, is that what we’re supposed to be doing? Because I’ve just been drawing hearts and our initials in the dirt.”  


Sammanfattning:  

Bra bok men inte lika bra som ettan och tvåan!

Recensioner från andra bloggar: 

Boktycke, Booksarelives, Bladvandaren,Bookobsession (recension på hela serien)             
Är säkert massor av er som har läst men orkade inte leta så säg till så länkar jag till er recension!


Random tankar:

Så Sophie har egentligen rött hår?, de hade jag glömt.. Stör mig på att hon inte har det på framsidan!

- Fattar inte hur man kan vara Team Cal, han är ju så fåordig och så tråkig. Snäll visst men inte ett dugg spännande. [Hemskaste var att jag till och med hade glömt att han dog i slutet.. Gillar dock nu när jag blev påmind om det att Elodie kanske får honom sen ^^ ]. Så jepp jag är helt klart Team Archer!

- Gillade hela byta kropp grejen med Elodie. De var kul.

- Varför berättade de vad som händer om hon får tillbaka sina krafter? Bättre om hon inte hade vetat väl? Skrev detta medan jag läste boken, minns inte heller om man fick någon förklaring på det...

Omslag/utgåvor

Tråkigt omslag tycker jag. Ett tjejs ansikte, jepp de har vi sett förr... 
Häftad: [Adlibris][CDON]

Gillar omslagen jag har. Hela serien är så fin ihop =).

måndag 25 mars 2013

Ender's Game poster har släppts och peppen för förhandsvisning av The Host!

Imorgon ska jag på förhandsvisning och se The Host i stockholm, ska bli galet kul. Är så pepp på den filmen att jag går sönder. Hälsa förresten gärna på mig om ni är där och känner igen mig!

Men över till en annan filmnyhet, äntligen har något mer om Ender's Game filmatiseringen släppts, nämligen en poster till filmen:

Läs mer om det här!
och lite gamla bilder:


Den är jag också megapepp för =). Tråkigt bara att så få av er har läst boken. Vill ju kunna diskutera filmen med er sen... så passa på och läs den innan den har premiär i november!!

Sen en liten ursäkt för min brist på inlägg, har varit sjuk +  lässvacka => inte mycket blogglust tyvärr. Men ska försöka bättra mig, har iallafall påsklov nu så det kanske kan få mig att friskna till och få tillbaka blogglusten hoppas jag. Annars så vet ni iallafall varför det är lite tomt med inlägg.

Hare fint och hoppas ni har bättre läs- och blogglust än mig!

tisdag 19 mars 2013

WTH!? haha!

Gissar att de flesta av er har sett den här videon förut:

Jag bara älskar den! Men visste ni att det inte är två personer i videon, utan att det är en och SAMMA person!? Jag har sett den här videon tusen gånger och har ALDRIG tänkt på det :P. Mitt ansiktsminne och förmåga att kunna bedömma sånt är heeelt värdelöst. Lite pinsamt men man kan ju inte vara bra på allt :P

Bara jag som missat detta!!?


Btw är även hans senaste video najs för er som inte sett den:


Hare fint!

måndag 18 mars 2013

Insurgent by Veronica Roth

Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth 
Förlag: Harper Collins USA
Antal sidor: 525
Språk: Engelska
Serie: Divergent-serien del 2!
Rec-ex: Nej.

(utläst 13 februari 2013)

Beskrivning från Goodreads:

LÄS INTE denna sammanfattning om ni inte redan har läst Divergent!

One choice can transform you—or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves—and herself—while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love.


Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable—and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON][CDON] Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], E-bok: [Bokus]

Kommentarer:

Först och främst något allmänt som egentligen inte bara är kopplat till Insurgent
Varför varför finns det ingen character guide till böcker utan spoilers!?.... Mitt minne suger så kommer inte ihåg namn och blir tokig på det. Speciellt då jag varje gång jag kollar upp något råkar jag spoila mig själv. Borde vara en kort character guide (och en sammanfattning för boken som var innan) innan den nya boken börjar. Så man kan kolla upp något eller någon utan att råka få reda på stora spoilers... Detta hände nämligen mig när jag skulle kolla upp en av karaktärerna i den här boken... suck!
Så nu har jag sparat en character guide på datorn som jag har nu innan bok 3 släpps så jag slipper spoila mig igen. Smart va? ^^

Hur som helst så tyckte jag tyvärr inte att denna bok var lika bra som ettan. Den var något av en transportbok. Däremot tycker jag att genom att ha läst denna så blir Divergent ännu bättre. Allt som jag störde mig på när jag läste den fick sina svar i denna. Så de gillar jag!

Kände lite som jag kände för Revolt, den var mycket bra men förväntningarna var så höga att den här boken, som var rätt annorlunda från första boken, inte riktigt når upp.

Det jag gillar så som i första boken är handlingen, världen och karaktärerna. Gillar även Tris och Fours relation, den känns äkta. De är inte bara kära och sen får problem och grälar för orealistiska eller fåniga saker (som bara lagts till för att inte kärleken ska vara enkel) utan grälen känns ändå legitima.

Slutet var väldigt spännande med en intressant cliffhanger, hade gissat en liknande variant på slutet länge, men det var fortfarande spännande. Ska bli väldigt kul att läsa fortsättningen. Har många frågor jag vill få svar på =).

Sammanfattning:

Riktigt bra bok men något av en transportsträcka. Första boken var snäppet bättre.

Recensioner från andra bloggar: 

I bokens värld, Maddies Bokblogg, Booklovin, Bookcircle, Bladvändaren, Bokgläntan, Boktycke, Romeo and Juliet, Read N See.

Random tankar:

- Jag blir arg på Four i den här boken. När han säger att han inte kan [ älska någon som förstör sig själv... ] Men bitch! [Hjälp henne istället! Svik henne inte när hon behöver dig som mest och inte är stark för en gångs skull..]

- Hemskt val när de skulle välja vilka av [de tre de skulle rädda. Varför inte rädda Merlene?]

- Blev först väldigt förvirrad när Lynn blev så arg på Merlene och Uriah. Jag trodde att hon gillade/var kär i Hector (vilket ju visade sig vara hennes borsa.... så där hade jag fel => Att ha dåligt minne suger :P).Trodde hon var svartis på dem för att hon var kär i Uriah med. Hängde inte alls med som ni märker. Men när man sen fick reda på att [hon var kär i Merlene var det mindre konstigt =). Dock sorgligt =/]

- Var är reaktionen från Uriah? Hans [kärlek dog juh!!]


- Varför skulle Christina få komma med till attacken? [Hon har ju blivit skjuten en gång? Eller gäller det kanske bara de som blev skjutna andra gången. Nej juste då var det inget skott utan en spruta. Det kanske bara var en tillfällig kontroll då eller]?

- Har alltid läst "factions" med r, alltsp "fraction"... märkte i de här boken att jag läst fel :P.

- Hade lite svårt för alla serum och alternativa händelser. Misstänker nämligen att allt är fejk hela tiden och kan inte helt fokusera när jag läser och missar då allt som verkligen händer.

- Min plan som jag trodde att Tobias hade var att han [skulle berätta för de som var factionless att de snart kommer attackeras. Att han kommer avslöja deras location så att de sedan kan ligga i bakhåll och anfalla].

- Tycker det är lite dumt av Tris att vara sur på Christina för att hon har trott att Tris är en kallblodig mördare utan en riktig anledning för att ha dödat [Will. Men sen tror hon själv direkt att sin egen bror kan ha svikit henne helt utan anledning?]

- Tycker även att det är dumt att hon skryter för Jeanine att de inte kan styra henne. Såklart kan de det. Det är bara att de hotar om att mörda någon hon bryr sig om eller liknande ju!

- Fattar inte riktigt hur Tobias [hölls till fånga. Kändes som att han bara gick runt fritt...]

Omslag/utgåvor:

 
1. Andra varianten på omslaget. Så himla himla fint det med. Älskar färgerna på denna och på Divergent. Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Box-set: [Bokus], E-bok: [Bokus]
2. Själv fick jag min bok från den här boxen. Häftad: [Adlibris][Bokus][CDONInbundna: [Adlibris][Bokus][CDON]

onsdag 13 mars 2013

Omslagsserie (19): Hypnotisören/Joona Linna

Dags för en till omslagsserie
Denna gång en svensk deckarserie som ni alla bör känna till:

Svenska original omslagen. Tycker de är jättecoola. Passar med innehållet och gillar att bilden sträcker sig runt hela bokens fram och baksida. Skrämmande och stämningsfulla. 

  
Sen har vi det svenska filmomslaget som bara finns på första boken och kom i samband med filmatiseringen.  Gillar inte omslag som inte matchar resten men annars är omslaget i sig ganska snyggt. Sen har vi det svenska omslaget för den lättlästa varianten, som jag tycker är lite tråkigt och grått.

Engelska omslagen. Skitsnygga! Stilrena och snygga färger. =)

Ett till engelsk omslag. Snygga proffsiga bilder. 

Variant på engelska omslagen ovan. Riktigt kusliga. 
Gillar nog dem ännu mer än de innan. 

Ännu en variant på engelska omslagen. Känns lite spretiga i stilen.
Dock är de rätt stiliga ihop:



Japanska omslagen, varje bok är uppdelad i två. Vilket tydligen japaner är tokiga i att göra. Skrämmande och coola. 

Norskt omslag. Ganska coolt och eget. Men efter denna variant gick de sen vidare med samma omslag som vi har. Så tyvärr finns bara denna varianten ensam...och ni vet ju vad jag gillar om sånt. Tummen ner!

Danska omslagen. Ettan och tvåan är riktigt stilrena och snygga. Gillar dem verkligen! Men sen kommer trean och bara förstör. 
Bytte de omslagsdesigner eller vad har de hittat på?

Nederländska. Snygga stilrena. 

Italienska omslagen. De verkar växla med att sno först de engelska omslaget och sen göra varianter på våra. Ganska snygga dock så blir godkänt från mig.

Polska omslag, ser ut som en tecknad serie eller 
en jättegammal film eller likande. Andra omslaget tycker jag är skitsnyggt. 

 Estniska omslagen. Hittade tyvärr ingen bättre upplösning på första omslaget  Som var stööört creepy. Ser ut som skräckfilmsomslag.


Tyska omslagen. Hade kunnat bli snyggt, men nej tycker inte de fick till det. 

Franska omslagen. Riktigt fula...

Sen lite ensamma omslag av första boken:

Ungerska omslaget. Otroligt b gjort. Färgvalen ser ut att ha gjorts på 90-talet och det ser ut att ha gjorts av någon som testar Photoshop för första gången och vill testa alla effekter på en gång. FULT! 
Sen har vi det kroatiska, bulgariska och det rumänska omslaget av första boken. Kroatiska var tråkig. bulgariska urful och de rumänska väldigt tråkigt stelt och fult! 

Frågan jag ställer mig efter alla fula omslag är hur sjutton de inte kan anställa bättre folk? Var så många gruvligt fula omslag att de känns som att de bara tog första lediga människan på kontoret som sedan fick slänga ihop något. Suck!

Men några guldkorn bland de första omslagen jag visade hittade vi ändå. De danska och engelska tex =). Sedan kommer jag alltid gilla de svenska bäst men många snygga varianter fanns ändå. Tänkt vilken skillnad de blir beroende på vem som får ansvaret för omslagen! Inte sant?

Vilka tyckte ni var snyggast?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...