fredag 31 januari 2014

Månadsrapport: Januari 2014

Som nämnt i decembers månadsrapport kommer jag ändra på mina månadsrapporter, har inte helt bestämt hur än men all statisk som de flesta av er säkert bara rullar förbi utan att läsa ändå kommer jag skippa. Vill ha inlägg som inte tar så mycket tid att skriva och som är roligare att göra så att jag har tid/lust med bloggen även när jag jobbar utan att bli stressad (just nu har jag semester och har därför kunnat blogga mer).

Kommer därför antagligen göra lite olika utformningar på månadsrapporterna tills jag hittar det som känns rätt =).

Read in January 2014:

12. Kick-Ass 2 by Mark Millar, John Romita Jr.  208 ssidor (tecknat)
11. Saga, Volume 1 by Brian K. Vaughan, Fiona Staples  160 sidor (tecknat)
10. Shadow Kiss: TGN by Richelle Mead mfl. 160 sidor (tecknat)
9. The Rosie Project by Graeme Simsion  295 sidor 
8. Flip by Martyn Bedford   296 sidor
7. Kiss of Frost by Jennifer Estep  337 sidor
6. Batman: Hush by Jeph Loeb, Jim Lee, et al.  320 sidor   (tecknat)
5. More Weird Things Customers Say in Bookshops by Jen Campbell   121 sidor
4. Instructions by Neil Gaiman, Charles Vess   40 sidor (bilderbok)
3. Ketchup Clouds by Annabel Pitcher   308 sidor
2. Tyrannosaurus Drip by Julia Donaldson, David Roberts   32 sidor (bilderbok)
1. Clockwork Angel by Cassandra Clare   479 sidor

Graphic Novel 

of the Month:

So weird, so good!

Page turner 

of the Month:

It was nice to follow a male YA main character for once!

Funniest 

of the Month:

Such a fun read!

Cover 

of the Month:

Not because of the front cover but because 
of the pretty red birds printed down the side of the pages, stunning!

Worst of the Month:

Did not get this one at all..


Films of the Month:

 
The Prestige: Nolan, Nolan, I just loove figuring out the twist of your films. I just could not wait to get to the end of this one to see if my theory was right and this time it was *insert happy face*! A great and thrilling film. About Time: A really cute feel good movie about time traveling featuring Rachel McAdams (but not to be confused with the other time traveling movie "The Time Traveler's Wife" that she is also in...). AND it's set in London, couldn't be better <3. So thank you Veronica for writing about it!

torsdag 30 januari 2014

V for Vendetta by Alan Moore, David Lloyd

Pages: 286 
Language: English
Series: No, this is the complete album
Review copy: No

(read in August 2013)
In a world without political freedom, personal freedom and precious little faith in anything comes a mysterious man in a white porcelain mask who fights political oppressors through terrorism and seemingly absurd acts.

It's a gripping tale of the blurred lines between ideological good and evil.

Review in Swedish:

Måste ändå säga att jag blev förvånad att så många röstade på denna. Trodde inte så många var intresserade =).

Vi börjar med vad jag tyckte om tecknarstilen som kändes rätt annorlunda. Det var väldigt mycket svart, så trodde först att den var tecknad av samma tecknare som i Batman Year One men det visade det sig inte vara. Tycker det bitvis är snyggt och bitvis lite tråkigt.

Överlag var jag tyvärr inte så imponerad av detta album när de kommer till historien heller. Hade så höga förväntningar eftersom så många har pratat så gott om den och eftersom en så underbar film är baserad på den. Men tyvärr grep inte albumet mig alls på samma magiska sätt som filmen gjorde.

Kändes som att filmen hade en enklare historia och var bättre komponerad. Där fattade jag så mycket mer, här blir jag bara mest bara förvirrad. Blev förvirrad av alla gubbar och av alla namn. Alla ser så himla lika ut, gubbe som gubbe liksom. Sedan var det flera gånger ganska svårt att se vem som var vem av tjejerna med. Speciellt då Evey hade kort hår och sedan nästa dag nästan tre gånger så långt hår för att sedan ha snaggat igen dagen efter..

Hade nog varit en bättre upplevelse om jag hade läst berättelsen först, utan att jämföra allt med filmen. Gillade dock slutet så det är synd att så mycket annat gjorde mig så förvirrad.

Några jämförelser med filmen som jag la märke till:

- I albumet är Evey en naiv 16åring som försöker prostitueras sig och i filmen är hon istället vuxen och jobbar på en tv-station.

- I albumet är inte Gordon gay utan en kriminell kille som Evey bor hos och har sex med.


- Evey försökte inte varna prästen i albumet vilket hon gör i filmen (om jag kommer ihåg rätt).

- Scenen med Lewis Prothero är helt annorlunda. I filmen finns inte heller hans dock-samling med.

Summary in English:  

Had high hopes for this one. I love the movie and had heard that it was such a great classic. But I was disappointed. Not as good as the movie.

Random thoughts in Swedish:

Varför ska så många tjejer hora sig i seriealbum? Jag läst flera på senaste tiden där det är så...

Obehagligt att Alan Moor's dotter är född 81 och karaktären Evey är det med. Speciellt då hon skulle prostituera sig vid 16 års ålder...

- Stört att en 16åring ska undra varför en vuxen man inte än har velat ha sex med henne...

tisdag 28 januari 2014

Nooo it happened again!

I just found this book that sounds like such a fun read, like an YA book version of the Hangover, but then when I just plan on buying it....

---> 
The f*ing paperback cover is not the same :(

So I think I will buy this one as an e-book instead or something...>.<
*dies the death of cover-disappointment-deaths*

English book blogs

Ge mig tips på era engelska favoritbloggar. Hittar massor men de flesta läser bara böcker jag aldrig hört talas om. Vill ha någon med samma smak som oss svenskar så att inte allt är nytt, blir för mycket att ta in. Vill ha någon som känns personlig med rolig smak som känns som man känner igen det mesta men där det ibland ger något nytt och annorlunda kul boktips. Men blir det för mycket nytt så kommer jag bara bli stressad. Förstår ni vad jag menar?

Så ge mig alla era favvisar nu! ^^ Är det UK/London bloggar är det ett extra stort plus!

Har under de senaste dagarna hittat en del men vill ha mer! ^^ Dessa är några av de jag har hittat:

Once Upon a Bookcase Realm of Fiction Little Birdie Books The Mile Long Bookshelf Paper Riot
Btw så tycker jag att vi svenska bloggare också borde börja med sånna här blogg-knappar. Mysigt sätt att länka till andra bloggar tycker jag.

Summary:

Give me links to your favourite english book bloggers please! I need to find more English blogs to follow! Thanks =)

söndag 26 januari 2014

Cover Characteristic (1): Ethnic or POC Characters

This sunday meme is hosted by Sugar & Snark. This week's theme is Ethnic/POC Characters:

2-5.

1.

Such a pretty cover, the colours, the lines. Pure beauty!

This was much harder then I thought it would be... which shows how much YA covers is in need of a change! Especially when the main character in the book is in fact a POC but the cover or movie then shows/casts a white person. As for example The Immortal Rules by Julie Kagawa (but they did fix it for the second book). Makes me think about this great article
Do you have any more examples of this? 

lördag 25 januari 2014

Why!?

Varför hittar jag två fina annorlunda böcker som jag är på väg att beställa...så har de ändrat omslaget från hardback-varianen till paperback-varianten till något mycket fulare och tråkigare. VARFÖR varför gör de jämt så här mot stackars cover-besatta Miriam!?

 -- > 

 --> 

Other examples:

 --> 

 --> 

Do you have any more examples of this?

Summary:

Why do publisher so often change their beautiful hardcover covers to ugly and boring paperback cover designs!? I DON'T want to buy the hardcover version but I hate the new covers for the paperbacks :( *cries*. What to do?

Book Haul (51): Second hand and books from Watermark Books

När min kompis Sandra var här på besök i London så passade vi självklart på att göra det vi båda älskar: Shoppa böcker!

Först besökte vi favoriten Forbidden Planet där jag köpte denna godbit med en punds rabatt:
Fortsättningen till Touch of Frost =). Har redan läst denna och var tyvärr inte alls speciellt förtjust. Så kommer nog ge upp den serien...

Efter Forbidden planet gick vi på second hand jakt och där var det tyvärr inte lika lyckosamt för Sandra att hitta böcker men jag som egentligen bara hade tänkt köpa en bok under dagen hittade två:
Har nyligen läst ut Clockwork Angel så när Sandra hittade del tre för bara 3 pund i nyskick kändes ju det riktigt najs (hon har redan läst den). Den ska läsas så fort jag läst tvåan, Clockwork Prince, och sedan City of Lost Souls (del 5 i TMI-serien) för som jag förstått saken rätt ska man helst läsa dem i den ordningen? Nån som vet?

Dystopin Wool har jag hört massa gott om på senaste tiden så när jag hittade den för 3.5 pund i riktigt fint skick den med slog jag till. Men eftersom storyn är rätt lik Inside Out by Maria V. Snyder som jag nyligen läst och för att jag är gruvligt trött på dystopier så väntar jag med den tills jag kommer tillbaka hem till Sverige efter sommaren. 

Sedan kommer vi till "attans jag har läst ut boken jag tog med till jobbet så nu måste jag köpa en ny att läsa på vägen hem"-böcker ^^. Har blivit en hel del sådana på senaste tiden. Är inte helt lätt att hålla sig när man jobbar i en bokaffär....
Har köpt två grafiska noveller. Saga som Elen tipsat om och som jag läser just nu. Den är riktigt trevlig och annorlunda så tack för tipset!

Sedan Batman Hush som vi fick in och jag började bläddra i och sedan inte kunde sluta sukta efter. Den är utläst och gillades så recension på den kommer ifall ni är intresserade?

Sist men inte minst har vi två till böcker från Watermark Books där jag då jobbar:
Först ut har vi Flip vars coola omslag lockade mig direkt. Då fram och baksidan är likadana fast spegelvända och där han blundar på ena sidan och kollar på andra. Den är också redan utläst (då jag varit lite långsam med dessa inlägg...) och gillades starkt! Handlar om en pojke som vaknar upp i en annan killes kropp, likt Jag, En som jag också gillade!

The Rosie Project är däremot ingen bok jag köpt från jobbet utan en bok jag fick av min supersnälla chef. Har velat läsa den sedan min kollega läste den på jobbet och stod och skrattade och sa hur roliga den var =). Den läste jag precis ut och den rekommenderas varmt! Historien kan liknas med Curious incident of the dog in the nighttime fast med en vuxen huvudkaraktär och där målet inte är att hitta en mörare utan en fru!

Så många bra böcker denna gång!


Which of these would you have read first?

fredag 24 januari 2014

Inside Out by Maria V. Snyder

Pages: 315
Language: English
Series: Insiders #1
Review copy: No
(read in October 2013) 
I'm Trella. I'm a scrub. A nobody. One of thousands who work the lower levels, keeping Inside clean for the Uppers. I've got one friend, do my job and try to avoid the Pop Cops. So what if I occasionally use the pipes to sneak around the Upper levels? The only neck at risk is my own…until I accidentally start a rebellion and become the go-to girl to lead a revolution...

My thoughts in Swedish:

Insåg tyvärr med denna bok hur otroligt trött jag är dystopier och på att alla YA böcker måste ha ett kärleksintresse med i storyn. Blev dock glatt överraskad att detta kärleksintresse inte var huvudfokus utan här var det själva spänningsbiten och mysteriebiten som var i fokus. Det var kul.  Tyvärr räddade inte det, det faktum att jag tröttnat på dystopier. Älskar iden med dem men varför måste de alla följa samma mall!? Blir ju inte ett dugg spännande då. Så tråkigt att så många gör det, enda jag kan komma på som är en dystopi men som känns lite egen är Hunger games men det är troligen för att jag läste den först i genren. Vilka dystopier har ni läst som känns originella? Ge mig tips!

Så nä jag måste ta en ordentlig paus från dystopier ett tag nu. Vilket är trist för jag äger redan en del och har massor på TBR-listan.


                       

Summary in English:

I sadly realised with this book how tired I am of dystopian books. They all follow the same pattern. Disappointed! Which dystopian novels have you read that feels more unique? Give me some tips please!

Random thoughts and questions:

For people who have already read the book.
Mark the text between the brackets to read spoilers.

- I got so confused by all the acronyms they used all the time.

- How can she let [Cog take the fall and maybe let him die? He's like her only friend, her best friend]!

- It's sooo fucking stupid to use security questions... Because then there is no point in having a secure password, you can just guess or google the answer to that question instead. Bugs the hell out of me...
- Secondly don't use easy to guess answers >.<
- Thirdly how stupid can Trella and the others be when they just keep guessing without a second thought when they know that they only have 10 guesses!?

Other editions:


 Must say that I like the cover that I own the best.. what do you think?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...