tisdag 28 april 2015

Omslagsduell!

Vilken av omslagen gillar ni bäst på denna bok?

 vs 

Jag tycker den med fjädern, helt klart! Ursnygg!

söndag 26 april 2015

Hurra bloggen fyller 4 år! TÄVLING!

Idag fyller bloggen 4 år!! Hurra hurra huurrraaaa!

Missade att fira 3-årsdagen för ett år sedan (för att jag hade bloggpaus) och nu är jag i Tokyo på semester, så detta är ett tidsinställt-inlägg... dålig tajming som vanligt men ett litet inlägg måste jag ju klämma in iallafall. 

Bloggen har när jag skriver detta nästan kommit upp i 300'000 sidvisningar, 131 likes på facebook och ca 251 följare (varav 217 på Bloglovin och 44 st hos Google Friend Connect). Jag har tydligen lyckats knopa ihop 911 inlägg och fått 5784 kommentarer (varav säkert hälften mina egna... men ändå) det är inte så illa pinkat det! Speciellt inte med tanke på hur lite tid jag har för bloggen numera, vilket är supertråkigt men ibland i livet räcker inte tiden till som man vill...

Det jag vill säga med detta är ju självklart ett superstort TACK!!!!! Fattar ni hur fina ni är som vill läsa det jag skriver?! Blir ju så enormt glad och rörd varje gång jag tänker på det! <3

Som tack tänkte jag ha en liten födelsedagstävling!! ^___^

Det man vinner är:

Två signerade volymer i Sword Princess Amaltea-serien. Som, ifall ni lyckats missat den, är en superfyndig, feminist och svensk manga där könsrollerna är ombytta (de coola prinsessorna räddar de vackra späda prinsarna)! Det är en stor favorit och rekommenderas starkt ^^! 

Perfekt också ifall ni ännu inte är något fan av seriealbum/grafiska noveller och vill testa på!!


Läs mer om serien HÄR

Regler:

  1. Skriv en kort kommentar om varför ni vill vinna/läsa dem =)   
  2. Skriv även ert namn och mailadress!
  3. Tipsa om tävlingen på valfritt sätt (via er blogg, facebook, twitter etc)! ^^
Tävlingen pågår tom. lördagen den 23 maj!

fredag 24 april 2015

Tokyo (8): Bild-bomb!


Åker till Tokyo idag ^________^ 

Så tänkte som avslut på Tokyo-guiden avsluta med en bild-bomb med bilder
 på ställen jag inte orkar skriva en guide om :P Hope you like!     Obs mycket matbilder ;)



 
Allt är sött i Japan, till och med vägarbetes-skyltar :P

  <3 Purikura
Tillbaka igen 3 maj ;)

 Tills dess blir det paus med nån/några få tidsinställda inlägg
 lagom till bloggens födelsedag ^^



onsdag 22 april 2015

Minirec x 2: Jag ger dig solen / Livets outgrundliga mysterier


Två stycken underbara rec-ex från Gilla Böcker, älskade båda tack!! <3


Jag ger dig solen av Jandy Nelson

Svenska, 320 sidor. Utläst i mars 2015  Adlibris, Bokus

Minirecension:

Hur märker Miriam om hon läser en underbar bok? 
-> Hon läser alla ord, skippar eller hoppar inte över några. Vilket jag annars alltid gör för att jag är så stressad över alla böcker jag vill hinna läsa, sorglig men sant...
-> Hon är helt groggy när hon kommer upp ur boken och slutar läsa. Man sugs in så fullständigt att man inte riktigt fattar var man är när man lägger ifrån sig boken.

Ja detta var sååå fint skrivet, så himla galet mysig språk. Älskar hur Jandy uttrycker sig och vevar in fantasi-tankar och historian så fint <3. Bryr mig om karaktärerna som om de vore mina egna syskon.

Bland det finaste jag har läst på flera år! <3 

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Fattar inte om farmorns Bibel "bara" är ett anteckningsblock med citat och visdomsord eller en riktig Bibel? Fattade ni som läst?

- Riktigt långa kapitel, varje kapitel är som en novell in sig. Men detta är första gången jag inte bryr mig. Stannar där jag stannar och sugs in lika bra tillbaka ändå.

- Åh deras katastrof [är galne konstnärens katastrof med =  mammans död. Fattade det sådär lite lagom långt in i berättelsen =]]. 

- Tårar, tårar. Så mycket känslor! 



Livets outgrundliga mysterier av Benjamin Alire Sáenz

Svenska, 256 sidor. Utläst i februari 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Det här var också en riktig liten pärla! Inte lika bra som Jag ger dig solen, men väldigt bra! Hade inställningen att jag inte skulle gilla den här lika mycket som alla andra, eftersom jag är så van att bli besviken jämt. Speciellt när man alltid får så höga förväntningar av alla hypade och älskade böcker. Men den här berörde mig också. Tyckte den var väldigt fin.


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Så typiskt människor att tycka att djur måste ha en mening för att finnas... en mening för OSS då alltså, meningen för sig själva räcker inte. Fåglar finns inte för att lära oss om himlen, de är fint om de gör det, men deras mening är deras egen!

- Undra om de blir [kära :) = Yes de blev det woho, hade rätt]!

- Slog mig att jag såg på Aristotle som typ 10-12 år, inte som 15 :p. Han känns så pojkig.

- Blir lite tokig på honom, som inte vågar prata, inte vågar tänka till, inte vågar känna något, inte vågar lära känna sig själv.... men kanske var så när man var den åldern? Eller kanske extra mycket om man är tonårskille?

- Gråter av [olyckan, bryr mig om dem på riktigt. Fick panik att Dante hade dött! Tur att de klarade sig]!

- Slog mig när Dante sa att han kommer skriva att den utspelar sig på 80 talet... ;p Då är det ju en större grej att vara ifrån varandra i 6 månader, utan internet och mobiler!

- Åh så fint [slut <3 Grät för andra gången på mycket länge (förra gången var till Systras öde :P)].


lördag 18 april 2015

Tokyo-guide (7): Robot-Show!

Detta blir lite annorlunda från de tidigare guide-inläggen då det inte är en guide till en station/plats utan ett tips på något kul att göra. Nämligen besöka Robot Restaurant = den coolaste showen ifall man gillar robotar ^_^


Kändes lite som Barney (från How I Met Your Mother)'s våtaste fantasi typ. Massor med robotar som slåss kombinerat med massa lättklädda japanska tjejer :P!










Det var något av det stördaste och coolaste jag varit med om, rekomenderas varmt om man gillar galenheter/robotar och inte är rädd för lättklätt ^^

torsdag 16 april 2015

Systrars öde av Jessica Spotswood

Sidor: 312 sidor
Språk: Svenska
Serie: Ja, Systrarna Cahill #3. Avslutande delen!
Rec-ex: Ja, från Rabén & Sjögren, tack!

(läste ut i Februari 2015)

Adlibris, Bokus
Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor. Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik. Sista delen i trilogin om systrarna Cahill är full av romantik, magi, spänning och oanade vändningar. Böcker att sträckläsa!

Kommentarer:

Åh vad jag hade längtat efter den här boken! Förra boken slutade ju så galet spännande och så himla [hemskt :(. När jag läste det slutet så grät jag på jobbet, kunde inte hålla det inne].

Älskar hur jag sögs in direkt och bara kunde fortsätta där jag slutade från förra boken! Det är så här jag alltid vill att det ska kännas när jag läser, att jag verkligen är där med dem! Hur jag hatar och kokar varje gång Maura är självisk och hur jag tycker Tess är så mysig och söt. Kommer lätt vara en av årets bästa böcker, vet jag redan =).

Hela serien är spännande, mysig och lättläst. Trivs att läsa dem på svenska.  En riktigt mys-serie som känns verkligt på något konstigt sätt med tanke på att det är om häxor.

Varför är inte alla böcker så här bra??


Sammanfattning:

Riktigt bra avslut på en underbar serie!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Åh stackars [Maura och Tess :(. Grät för första gången på flera månader :( Men av de tre ville jag ju helst att Maura skulle dö som var elakast och mest själviskt men ändå hemskt sorgligt ju.]

Andra omslag:



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...