måndag 22 juni 2015

Minirec: The Indigo Spell / The Selection

The Indigo Spell by Richelle Mead

Engelska, 401 sidor, Bloodlines #3. Utläst i Januari 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Gillar Mead och hennes sätt att skriva men händer inte alltid jättemycket i hennes böcker. Var dock ett mysigt återseende av karaktärerna man saknat =). 
Men jag är inte helt övertygad om jag ska fortsätta läsa serien, fastnar inte helt. Undrar i vilket fall vad nästa bok kommer handla om? För spännande slut var det iallafall :)

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Om Terwilligers syster är [farlig varför vill hon att Sydney själv ska leta efter henne? Är väl utdumt?? Hur mycket vet Terwilliger? Vet hon om alla som är vampyrer etc]? 

- Stör mig på Adrian-Sydney grejen/romansen, man fattar ju att de kommer sluta ihop till slut...Sluta dra ut på det i så många böcker!

- Precis i slutet när Sydney visste att [Alicia hade en sådan charm, så gissade jag att det var hon som varit Veronica hela tiden? Kul att ha fel for en gångs skull].

- Varför tog hon inte [Terwilligers kraft direkt?]? 


The Selection by Kiera Cass

Engelska, 327 sidor, The Selection #1. Utläst i Februari 2015   

Minirecension:

Denna bok var en oväntad bok. Hade låga förväntningar men blev väldigt positivt överraskad. Sögs in i den direkt och tyckte den var väldigt lättläst och hade ett bra flyt.

Var dock mycket irriterad och ledsen över de gamla korkade könsrollerna. Det här ska ju föreställa framtiden...Men gillar huvudkaraktären, America, hon verkar vettig :). Är också för en gångs skull en bok med ett triangeldrama som jag inte stör mig på, tyckte denna var rätt intressant.

Ska helt klart läsa fortsättningen!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Va ska de konstiga bilderna under kapitel-rubriken föreställa?

- Något typisk framtidsskildring, varför ska alltid könsroller vara så kassa? Kan INGEN se en framtid där det är bättre?? :(

-  Även grejen med maids känns lite skumt när det ska föreställa framtiden inte en historisk roman...

- Överlag en väldigt skum tidsålder, väldigt gammaldags att skicka fysiska brev.

- Alla nummer, lotteriet,  skildringen av tiden innan lottot, kärleken till killen där hemma, make over scenen och röstningen får mig att tänka lite på Hungerspelen. Även väldigt lik Whither på sina ställen!

- Hela oskulds grejen stör jag mig på...Suck! Varför vill killar ens ha en oskuld? Fattar det inte.

- Men suck istället för att [sparka honom kunde hon väl varit ärlig och sagt vad de andra sa, att hon inte fick sägs nej om han ville ha sex etc. Att hon var rädd för det]? Skönt att hon sa det sen iallafall! Mer trovärdigt så! Hatar böcker där där de håller allt hemligt jämt.

- Urk vad jobbigt att börja bli [kär i någon och höra om hans dejter och kyssar med andra :(

- Hahaha "Swendeway " och "Swendish" måste ju syfta på Sverige :) 

- Tycker konstigt nog synd om [Maxon, när hon i smyghånglar med Aspen, fast samtidigt har ju han massor... så eg inte mer än rätt]!


- Så skönt med en huvudkaraktär som är ärlig och rak på sak. Som säger till [Aspen att hon väljer sig själv och inte vet vad hon vill etc]! Jättebra :) 

fredag 19 juni 2015

Omslag: Stephen King i nytryck

På tal om nya omslag så har Bonnier släppt några av Stephen Kings böcker med nya omslag:


Tycker de är riktigt fina men samlar redan på Bra Böckers omslag som jag också gillar.

Vilka gillar ni bäst?

tisdag 16 juni 2015

Minirec x 2: Röd som blod / Vit som snö

Röd som blod av Salla Simukka

Svenska, 236 sidor, Lumikki Andersson #1. Utläst i December 2014 

Minirecension:

En spännande, lättläst bok =).  Mysigt att läsa på svenska för omväxlings skull, går så fort att läsa då.
Var även kul med en icke övernaturlig YA triller, kändes lite annorlunda mot andra jag läst i genren. Har dock lite problem med trovärdigheten på sina ställen. Tycker hon är lite för smart/kan för mycket för att vara en trolig 17åring... Men annars bra och blev väldigt nyfiken på vad som skulle hända i bok nummer 2.

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Så fin bok, älskar kombon rött, svart, vitt och älskar att kanterna är röda. Gillar även att hela seriens omslag har ett bestämt tema :) 

- Tyckte det om mailet var lite konstigt, behövs ju inte raderas kan ju bara markeras som oläst...? Borde ju ett "datasnille" fatta :p och varför slängde hon mappen ? 

- Blir fundersam när de aldrig nämner könet på hennes sommarflört. Någon som kommer ha betydelse efter gissar jag? [Man tror det är en tjej men så visar det sig vara en kille?? Uppdatering- Yes hade ju typ rätt]

- Spela roll att Elisas pappa är polis... Gå till riktiga polisen!! Vilken tonåring skulle gå efter folk som skjutit mot en med pistol!? Galenskap ;p 

- Meh är ju inte bara att gå i högklackat som är svårt, är den förskräckliga smärtan som man måste vänja sig med med...

- Stör mig på att hon känner igen alla snobb-märken och alla parfymer om hon nu inte är intresserad av sånt egentligen och inte själv bär parfym etc 

- Sure att Terho [skulle känns igen Elisas röda klänning, tror knappast han är så uppmärksam mot något hon säker bara använt en -max två gånger :p? Ok han erkänner iallafall att han egentligen inte har koll men var de han som köpte/leta efter den så ja då köper jag väl det]...

- Att hon precis råkade höra det om att [Isbjörnen inte egentligen är en han... ] Lite väl bra tajming?

 - Aha Isbjörnen var [två, DET var iallafall oväntat :)  ]

Vit som snö av Salla Simukka

Svenska, 236 sidor, Lumikki Andersson #2. Utläst i Maj 2015 

Minirecension:

Ettan var snäppet vassare men fortfarande bra, spännande och gillar hur lättläst den här serien är och gillar henne som huvudkaraktär. Trevlig serie och ser fram emot sista delen. Har något problem med trovärdigheten dock... men annars toppen!   

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Hela grejen med ["systern" kändes som en alldeles för stor slump redan från början. Att hon råkade se henne och även kände igen henne så. Jag menar hur stor chans skulle det va att inträffa]?

- Kul att en karaktär var en [trans person], inte ofta de finns ned i YA direkt

- Som om hon skulle komma ihåg någon annans anteckningsblock som hon bara såg i skymundan på vägen till toa.....Inte trovärdigt alls!

- Stör mig också på hur mycket detaljer hon hinner se när hon springer...

- Tråkigt att inte denna hade röda sid-kanter som del ett :(

onsdag 10 juni 2015

Omslagsändring: John Ajvide Lindqvist

Min favoritförfattare har fått nya omslag till sina böcker:

 -->



De nya är visserligen ursnygga men nu matchar ju inte mina gamla :( 
Blir lite sugen på att köpa om alla i de nya dock... synd att jag inte har råd med det :P Dock hittar jag inga nya omslag för varken Lilla stjärna eller Låt de gamla drömmarna dö.

 -- > 

Människohamn var ju dock udda och matchade inte innan heller...

Vad tycker ni om de nya omslagen?

måndag 8 juni 2015

Minirec x 3: Sagor från Kobrans tid / Serieantologi 2014 / Serienördens kokbok

Sagor från Kobrans tid: De älskande by Enrique Fernández

Svenska, 54 sidor. Sagor från Kobrans tid #1. Utläst i Januari 2015

Minirecension:

Story:

Äntligen fick jag sätta tänderna i ännu ett illustrerat mästerverk av Enrique. Denna är väldigt annorlunda från de tidigare verk jag läst av honom, mycket vuxnare med sex och blodigt våld. Borde nästan komma med en varning för de som förväntar sig samma stil som de tidigare?

Väldigt flummig historia och var inte alls som jag förväntade mig, men gillade den och ser med spänning fram emot att läsa del två! 

Illustrationer:

Alltså kan ju inte sluta njuta av den här mannens bilder, färgerna och stilen är ju bara för fina! Men trots att det är helt bedårande vackert är det inte favoriten tecknarmässigt, älskar hans knasiga sagofigurer och påhittade monster i de tidigare albumen och saknar dem lite här. Annars som sagt top notch!

För mer fina bilder läs ett smakprov HÄR!



Serieantologi 2014 av blandade serietecknare

Svenska, 200 sidor. Utläst i Januari 2015

Adlibris, Bokus

Minirecension:

Story:

Detta är ett seriealbum med serier som alla är skrivna på temat Norrland. Tyvärr var inte detta helt min smak är säkert roligare och mer passande om man är faktiskt är från Norrland eller har något samband med någon stad där. 

Ville så gärna gilla detta men nej serienoveller är inte min grej, de hinner inte få någon mening eller poäng och karaktärerna hinner man inte lära känna så som jag behöver för att falla för en serie.

Illustrationer:

Många hade en väldigt gammaldags tecknarstil eller stil som jag känner igen från typ komediserier som släpptes på 80-90talet och det är inte alls min smak, tyvärr. Var typ bara fem stycken jag gillade tecknarstilen på :( 

Så nej detta var inget för mig men en rolig idé så hoppas att albumet får kärlek från dem som en passar bättre för!

Serienördens kokbok av blandade serietecknare

Svenska, 100 sidor. Utläst i Januari 2015

Minirecension:

Story:

Detta är alltså en kokbok i form av tecknade serier, kul idé! Stod något i inledningen att de skulle vara vegetariska recept, men var rätt mycket kött och fisk som smugit sig in ändå, så måste missuppfattat vad de menade. Lite synd hade ju varit perfekt för mig annars ;). Märks att jag inte läst vanliga köttätar-recept på väldigt länge, blir så ledsen varje gång de nämner skinka eller bacon. Inte äta fina intelligenta grisar - no no! *mirre gråter*

Var verkligen en riktig kokbok med riktiga recept, visste inte om det skulle vara riktigt så. Trodde det mer skulle vara serier om mat typ.  Gillade dem som faktiskt gjorde lite roligare serier av det hela och inte bara illustrerade ett recept utan någon story. Men de flesta var bara recept med tecknade bilder till, inte lika spännande då att läsa som en bok ;)

Illustrationer:


måndag 1 juni 2015

Månadsrapport: Maj 2015

Läst i Maj 2015:

48. Grimm Fairy Tales Vol 1 by Ralph Tedesco, Joe Tyler   158 sidor  (tecknat)
47. Saga, Volume 4 by Brian K. Vaughan, Fiona Staples  152 sidor  (tecknat)
46. Ten by Gretchen McNeil  296 sidor  #Skräck-Tema
45. Nidstången av Åsa Larsson, Ingela Korsell, Henrik Jonsson  142 sidor
44. Speciella omständigheter av John Ajvide Lindqvist  43 sidor    (novell)  #Skräck-Tema
43. Freya: Sequential Love Stories by Anette Bengtsson mfl.  287 sidor  (tecknat)
42. Trollskogen av John Holmvall   60 sidor   (tecknat)
41. Vit som snö by Salla Simukka  250 sidor
40. Swedish Comic Sin 5 by Natalia Batista mfl    180 sidor   (tecknat)
39. I hjärtat av Malmö av Jamil Mani, Natalia Batista mfl.   122 sidor   (tecknat)
38. Schhh! av Jason 126 sidor   (tecknat)
37. The Walking Dead, Vol. 12 by Kirkman, Robert mfl.  144 sidor   (tecknat)
36. Parasitus av Christian Johansson  260 sidor #Skräck-Tema
35. The Walking Dead, Vol. 11 by Kirkman, Robert mfl.  144 sidor  (tecknat)


Månadens kortis:

Inte ofta jag gillar kortnoveller men
John Ajvide han kan han!

Månadens bästa:

 
<3<3<3

Månadens Zombie:


TWD fortsätter att leverera!
Tycker speciellt vol 12 var extra intressant,
 ska bli grymt spännande att se 
hur de utvecklar sig.

Månadens besvikelse:

Menlös...

Filmer:



Gillade alla förutom Avengers som mest var skit tyvärr :(. 

Kung Fury var rolig och charmigt 80-tal, Mad Max riktigt spännande 
och gillade 90-tals vibbarna i stilen påminde mig om Waterworld =).
Både Magix in the Moonligt och Liberal Arts var söta. 

TV-serier:





 Nytt denna månad är Gotham (som var sådär) och iZombie som jag gillar starkt =), bygger på ett seriealbum (dock verkar de gått sina egna vägar). Annars är Younger också en rätt ny favorit =) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...